Calella Esports Mataró Portada

Calella i Mataró tornaran a ser municipis de sortida i arribada de la Volta

Calella i Mataró acolliran un any més la Volta Ciclista a Catalunya. Foto: La Volta

Calella i Mataró tornaran a ser dos dels municipis implicats directament en l’organització de La Volta Ciclista a Catalunya que enguany arriba a la 99a edició. La prova, que es disputarà del 25 al 31 de març, està inclosa en la categoria UCI World Tour, la màxima divisió del ciclisme mundial.

El tret de sortida de la prova es farà a Calella el 25 de març amb una etapa de 164 quilòmetres. De fet, l’arribada també serà en aquesta ciutat del Maresme, tal com s’ha vingut fent en els darrers anys. Segons els organitzadors aquesta primera etapa serà més dura que els darrers anys i es pot considerar de mitja muntanya. A l’inici de l’etapa es pujarà el port de Santa Fe del Montseny, i posteriorment els ciclistes també hauran d’afrontar El
Muntanyà i Coll Formic. La sortida i arribada es farà des de la Riera Capaspre.

Mataró serà la ciutat protagonista el dia següent. La capital del Maresme acollirà la sortida de la segona etapa, de gairebé 180 quilòmetres i que tindrà com a final Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà). Aquesta segona etapa, en canvi, no presenta dificultats de muntanya i es preveu ideal per als esprinters i les escapades.

Entre els corredors de l’edició d’aquest 2019 hi haurà el vigent guanyador de la cursa i del campionat del món de ciclisme, Alejandro Valverde (Movistar Team). La prova catalana també comptarà amb la participació d’altres figures rellevants del ciclisme internacional, com el britànic Chris Froome (Sky), els francesos Romain Bardet (AG2R – La Mondiale), Thibaut Pinot (Groupama – FDJ), Warren Barguil (Arkea -Samsic), l’italià Fabio Aru (UAE Team Emirates) o el català Marc Soler (Movistar Team), entre altres.


Publicitat

La Volta Ciclista a Catalunya és la tercera cursa de ciclisme de carretera més antiga del món per darrere del Tour de França, que compta amb 105 edicions i del Giro d’Itàlia, que acumula 101 edicions. El senyal televisiu de la cursa va arribar l’any passat a 190 països a través de 30 operadors internacionals.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*