Vilassar de Mar

Polèmica a Vilassar de Mar per la pavimentació dels parterres del Passeig Marítim

Polèmica a Vilassar de Mar després que s’hagin engegat les obres de pavimentació dels parterres vegetals del Passeig Marítim. Els grups municipals de l’oposició han emès un nou comunicat conjunt per rebutjar les obres de substitució dels parterres per formigó.

Els grups de l’oposició han explicat que una vegada han tingut accés als estudis tècnics de l’obra han vist una sèrie de mancances en els informes. El comunicat exposa que “no es determinen ni es defineixen paràmetres per avaluar la millora en la sostenibilitat de la solució de formigó proposta pel govern”. A més, argumenten que “no existeix cap estudi ambiental de la solució adaptada” i que “no es consideren altres solucions”. El comunicat el firmen els portaveus dels grups municipals de JuntsxCat, el PSC, Babord i Ciutadans.

L’oposició al govern considera que “la substitució de parterres vegetals per paviments de formigó mai pot considerar-se una reducció de l’impacte ambiental”. A més, afegeixen que “el consum d’aigua de reg tampoc pot ser una excusa” perquè hi ha “sistemes eficients de reg lligats a solucions tecnològiques”. Argumenten que la proposta de govern pot reduir la capacitat de filtració de la terra i remarquen l’impacte visual que pot suposar. Per a l’oposició, el més eficient és que aquests parterres fossin plantats amb vegetació arbustiva adaptada a les característiques geogràfiques de l’entorn.

Segon comunicat de l’oposició

Després que les obres comencessin el passat 21 de setembre, els grups de l’oposició ja van elaborar un primer comunicat conjunt on denunciaven “precipitació, deixadesa i irresponsabilitat per part del govern municipal”. Àngel Font, portaveu del govern, va respondre que “potser no han entès ben bé la filosofia d’una obra aconsellada pels serveis tècnics del consistori”. A més, va defensar que “és una obra justificada per raons ambientals”.


Publicitat

El govern d’ERC i Gent per Vilassar ha explicat que les obres pretenen aconseguir un passeig més preparat per als temporals. Argumenten que amb l’eliminació de la gespa es reduirà el consum d’aigua a primera línia de mar i es guanyarà espai per als vianants del passeig.

Després de la publicació del segon comunicat conjunt de l’oposició, el govern municipal ha explicat a Vilassar Ràdio que ara per ara no faran declaracions però que properament hi haurà un comunicat de premsa. Tot i això, han confirmat a l’emissora vilassarenca que les obres al Passeig Marítim continuaran.

Marina Alaminos

Recent Posts

Neix marina360, el portal de continguts digitals de Ràdio Marina

marina360 és el nom resultant de la integració de tres60.cat en l'estructura empresarial de Ràdio…

2 years ago

Nou cicle de tallers per a persones emprenedores a Santa Coloma de Farners

Aquesta setmana -dimecres concretament- comença el nou cicle de tallers adreçats a emprenedores i emprenedors…

2 years ago

Podcast notícies360 del divendres 14/01/2022

Escolta-ho aquí: Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L'enviem cada dia a…

2 years ago

Blanes, Lloret i Tossa suspenen per segon any consecutiu el Carnaval de la Costa Brava Sud

Aquest 2022 tampoc hi haurà Carnaval de la Costa Brava Sud per la pandèmia. Ho…

2 years ago

Diverses famílies de blocs de pisos ocupats de Santa Coloma critiquen que se’ls ha tallat la llum ‘sense cap avís’

Diverses famílies de blocs ocupats a Santa Coloma de Farners critiquen que se'ls ha tallat…

2 years ago

L’aeroport de Girona podria arribar als 7 milions de passatgers amb l’estació de l’AVE

Passatgers arribant a l'aeroport de Girona. Foto: Aleix Freixas/ACN El nou pla director de l'aeroport…

2 years ago