Destacats Portada Societat Vilassar de Mar

Polèmica a Vilassar de Mar per la pavimentació dels parterres del Passeig Marítim

Platja de Vilassar de Mar. Foto: Aj. Vilassar de Mar

Polèmica a Vilassar de Mar després que s’hagin engegat les obres de pavimentació dels parterres vegetals del Passeig Marítim. Els grups municipals de l’oposició han emès un nou comunicat conjunt per rebutjar les obres de substitució dels parterres per formigó.

Els grups de l’oposició han explicat que una vegada han tingut accés als estudis tècnics de l’obra han vist una sèrie de mancances en els informes. El comunicat exposa que “no es determinen ni es defineixen paràmetres per avaluar la millora en la sostenibilitat de la solució de formigó proposta pel govern”. A més, argumenten que “no existeix cap estudi ambiental de la solució adaptada” i que “no es consideren altres solucions”. El comunicat el firmen els portaveus dels grups municipals de JuntsxCat, el PSC, Babord i Ciutadans.

L’oposició al govern considera que “la substitució de parterres vegetals per paviments de formigó mai pot considerar-se una reducció de l’impacte ambiental”. A més, afegeixen que “el consum d’aigua de reg tampoc pot ser una excusa” perquè hi ha “sistemes eficients de reg lligats a solucions tecnològiques”. Argumenten que la proposta de govern pot reduir la capacitat de filtració de la terra i remarquen l’impacte visual que pot suposar. Per a l’oposició, el més eficient és que aquests parterres fossin plantats amb vegetació arbustiva adaptada a les característiques geogràfiques de l’entorn.

Segon comunicat de l’oposició

Després que les obres comencessin el passat 21 de setembre, els grups de l’oposició ja van elaborar un primer comunicat conjunt on denunciaven “precipitació, deixadesa i irresponsabilitat per part del govern municipal”. Àngel Font, portaveu del govern, va respondre que “potser no han entès ben bé la filosofia d’una obra aconsellada pels serveis tècnics del consistori”. A més, va defensar que “és una obra justificada per raons ambientals”.


Publicitat

El govern d’ERC i Gent per Vilassar ha explicat que les obres pretenen aconseguir un passeig més preparat per als temporals. Argumenten que amb l’eliminació de la gespa es reduirà el consum d’aigua a primera línia de mar i es guanyarà espai per als vianants del passeig.

Després de la publicació del segon comunicat conjunt de l’oposició, el govern municipal ha explicat a Vilassar Ràdio que ara per ara no faran declaracions però que properament hi haurà un comunicat de premsa. Tot i això, han confirmat a l’emissora vilassarenca que les obres al Passeig Marítim continuaran.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*