Economia Maresme Portada

Un miler d’aturats més al Maresme durant l’octubre

Atur Maresme

Les llistes d’atur del Maresme s’han incrementat en més d’un miler de persones el passat mes d’octubre. Concretament ara hi ha al Maresme 24.666 persones que no tenen feina, 1017 més que al setembre, segons l’informe que cada mes elabora l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme.

Es tracta d’un augment que ha afectat a tots els sectors d’activitat tot i que el sector serveis ha estat el més perjudicat. I és que el 86% dels nous aturats provenen d’aquest sector que, per altra banda, concentra més del 70% de les persones de la comarca que busquen feina.

Per altra part, tot i que l’octubre sol ser un mes en el que normalment l’atur augmenta, el registre d’aquest any és superior al del 2018. Encara, però, la comparativa anual és positiva ja que reflecteix un descens de l’1,19% en el nombre de persones aturades respecte al mateix període de l’any anterior.

Les dades del mes d’octubre situen el Maresme amb una taxa d’atur de l’11,83% amb xifres per municipis que oscil·len entre el 6,06% de Tiana i Alella i el 16,59% de Pineda de Mar o el 16,11% de Santa Susanna.


Publicitat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*