Cultura Maresme Portada Premià de Mar

“Moros a la Costa!”: la sèrie maresmenca sobre pirates que busca finançament

Moros a la Costa! la sèrie maresmenca sobre pirates

Al llarg del temps, la comarca del Maresme ha tingut una història aventurada i apassionant. Per exemple, al segle XVII, quan els pobles de la costa maresmenca eren majoritàriament comunitats pesqueres, es van veure amenaçats pels pirates provinents de l’Imperi Otomà i del nord d’Àfrica.

Precisament, aquests esdeveniments han inspirat un munt de projectes culturals i de festes de la regió, com ara la Festa Major de Premià de Mar, celebrada anualment al juliol. L’últim projecte estimulat per aquest context històric és el que protagonitzen el grup de joves actors i productors del projecte “Moros a la Costa!”.

Aquest és l’argument de l’obra explicat pel director de la proposta:

“La història passa a Sant Pere de Premià, que és com es deien abans Premià de Mar i Premià de Dalt. El nucli del poble estava a la muntanya i, a prop del mar, hi havia un barri, que era de pescadors. Un dia normal, durant el transcurs d’una festa en el barri de mar, es dona la veu d’alarma que han vist un vaixell pirata. En aquest capitol veiem com reacciona un poble que s’enfronta per primera vegada a aquesta amenaça a més de posar al descobert les lluites internes de la mateixa societat”.

“Moros a la Costa!” és el nom de la sèrie de pirates que proposa Imanol García. El jove premianenc i tot el seu equip, busquen finançament per portar a la pràctica la seva obra audiovisual. El proper vuit d’octubre els maresmencs afegiràn la seva proposta al web creat per mataronins, Verkami. Verkami és una plataforma virtual de Crowfunding que a partir del finançament col·lectiu, ajuda a fer realitat projectes de tota mena. A canvi, els donants tenen certs privilegis en relació a l’obra depenent de la quantitat ingresada.


Publicitat

El director de la sèrie ha explicat que la sèria tracta la pirateria com el que era: un drama:

“Tractem el tema de la pirateria com el que era: un drama. Estem parlant que pares, mares i fills o els mataven o els segrestaven i demanaven un rescat per ells, Alguns tornaven però altres eren traslladats a Tunísia o al Marroc i els venien com a esclaus. Tractem la pirateria tal com era, no és una sèrie d’aventures ni d’humor. És una sèrie terrenal, de la terra”.

Imanol taxa en un mínim de 16.000 euros el pressupost necessari per realitzar l’episodi pilot. Tot i que no saben si la proposta prosperarà a Verkami, el grup de joves ja estan enllestint la gravació que veurà la llum el maig de 2019. Verkami els deixarà un termini de 40 dies per aconseguir la seva meta.

L’equip no es planteja un fracàs de la recaptació de crowdfunding. Ho explica Imanol García:

“No ens plantegem que no aconseguim els diners de Verkami. Tenim la fortuna que tots creiem molt en aquest projecte i no hem pensat que no podem aconseguir-ho”

El dia 18 de novembre Verkami tancarà el termini de donacions. Aquest és el teaser oficial de la sèrie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*