Política Portada Sant Vicenç de Montalt

Sant Vicenç de Montalt afronta avui la moció de censura contra Martínez

El Ple de la moció de censura a Sant Vicenç de Montalt tindrà lloc el 21 de setembre

Avui divendres a les dotze del migdia s’ha de debatre la moció de censura contra l’alcalde de Sant Vicenç de Montalt, Miquel Àngel Martínez, que ha presentat l’oposició en bloc. Serà en un ple extraordinari que tindrà lloc a la sala de plens de l’Ajuntament santvicentí.

Molt previsiblement el portaveu socialista Javier Sandoval serà el nou alcalde de la població fins les properes eleccions municipals, que tindran lloc el mes de maig de l’any vinent. La moció de censura compta el suport majoritari dels regidors del consistori i el grup municipal de Convergència i Unió, al que pertany Miquel Àngel Martínez, va retirar el seu suport a l’alcalde durant el darrer Ple municipal, celebrat a finals del mes de juliol.

L’ombra de la moció de censura planeja sobre l’Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt des de finals del mes de juny, quan es va fer pública una gravació d’àudio que revelava que Miquel Àngel Martínez havia autoritzat la instal·lació d’unes rajoles al pati de casa seva que eren de propietat municipal. L’oposició li va demanar explicacions públicament en un Ple que es va celebrar dos dies després i ja va anunciar la intenció de presentar una moció de censura, que s’ha acabat concretant ara. Per altra part, l’alcalde va admetre els fets i va dimitir com a President del Consell del Maresme a principis del mes de juliol.

La situació en la que quedarà l’Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt després de l’aprovació de la moció de censura no serà fàcil. Per una banda, el nou alcalde haurà de ser capaç de dirigir un govern format per regidors que no són del seu partit i, per l’altra, haurà de soportar la fiscalització dels regidors de l’oposició que li permetran arribar al càrrec. A tot això, l’actual alcalde Miquel Àngel Martínez, no ha anunciat la seva intenció de renunciar a l’acta de regidor, amb la qual cosa continuarà present als plenaris del consistori, en principi, com a regidor del partit que governa, però sense responsabilitats en el mateix.


Publicitat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*