Calella Portada Societat

Rècord dels castellers de l’Alt Maresme a la festa major de Calella

Els Castellers de l'Alt Maresme han aconseguit un nou rècord a Calella. Foto: Maduixots

Els ‘maduixots’, els Castellers de l’Alt Maresme, han tornat a fer història aconseguint per primer cop aixecar els castells 7d7 i 2d7 acompanyats d’un 5d7, fins ara el castell de més envergadura que havien aconseguit. Ha estat durant la festa major de La Minerva de Calella, en una actuació que va tenir lloc el passat dissabte 22 de setembre.

Segons expliquen en una nota de premsa, el 7d7 és un castell complex d’aixecar “per l’alt nombre de persones que es necessiten per poder-lo dur a terme, i la torre de 7 és un castell molt fràgil i tècnicament molt difícil”. En aquest sentit, els Castellers de l’Alt Maresme s’han convertit en la quarta colla en la història del món casteller en aconseguir descarregar aquest castell la primera vegada que es duia a plaça.

També destaquen que el bagatge de les actuacions de l’estiu, que els ha portat per les festes majors de tots els pobles que composen la colla, ha permès arribar a Calella “amb una gran dosi de confiança”, aconseguint aplegar més de 130 persones a plaça, fet que permet tenir el gruix i la pressió de pinya necessària per intentar aquest tipus de castells.

La propera cita per als Castellers de l’Alt Maresme serà al Concurs de Castells de Torredembarra el proper diumenge, on participaran per primera vegada.


Publicitat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*