Calella Portada Societat

El president honorífic de Fotofilm Calella rep la Creu de Sant Jordi

El president honorífic de Foto-Film Calella Santiago Marré ha estat un dels guardonats amb la Creu de Sant Jordi

El president honorífic de Foto-Film Calella Santiago Marré ha estat un dels guardonats amb la Creu de Sant Jordi, que enguany ha atorgat la Generalitat de Catalunya. L’entitat que cada any organitza el Festimatge a Calella explica en una nota de premsa que d’aquesta manera la Generalitat fa un “reconeixement a l’incalculable valor de la seva tasca de creació, recerca, conservació i divulgació d’imatges cinematogràfiques històriques, de gran interès per al patrimoni audiovisual de Catalunya”.

En una entrevista a Ràdio Calella TV, Santiago Marré ha dit que voldria que “el seu treball de recopilació de documents històrics fossin divulgats i exposats a Calella”. Marré també ha explicat els orígens de la seva passió pel cinema històric, que va néixer quan va descobrir un projector del sistema amateur Pathé Baby amb el qual va començar a recuperar cinema amateur familiar.

Durant l’entrevista a Ràdio Calella TV, el calellenc Santiago Marré també ha dit que espera que el seu treball “tingui continuïtat “i ha ofert els documents que conserva a casa i a la seu de l’entitat Foto-Film Calella perquè siguin exposats al públic.

Actualment, Santiago Marrè s’encarrega d’organitzar les Trobades Internacionals de Cinema 9,5 i el Mercat del Col·leccionista.


Publicitat

Les Creus de Sant Jordi són el més alt reconeixement civil de la Generalitat de Catalunya. Enguany han estat reconegudes 31 personalitats i 24 entitats que han destacat pels serveis prestats a Catalunya en la defensa de la seva identitat i, de forma més general, en els àmbits cívic i cultural.

L’atorgament de les Creus de Sant Jordi d’enguany s’ha endarrerit per l’aplicació de l’article 155 el mes d’octubre del 2017, mesura que va paralitzar gairebé totes les iniciatives de la Generalitat de Catalunya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*