La Selva Maresme notícies360 Podcast

Podcast notícies360 del divendres 29/10/2021

Podcast maresme360

Escolta-ho aquí:


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a les 7 del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Continguts

-Els Mossos d’Esquadra han detingut aquest dimecres a Maçanet de la Selva una conductora beguda que ha circulat 19 quilòmetres en contradirecció per l’AP-7. Segons informen en un comunicat, l’arrestada és una dona de 45 anys i veïna de Salt a qui atribueixen tres delictes contra la seguretat viària per conduir temeràriament, sota els efectes de l’alcohol i per negar-se a sotmetre’s a la prova d’alcoholèmia. Els fets van passar dimecres al vespre.

-L’anul·lació de l’impost de la plusvàlua tindrà un impacte directe sobre els pressupostos dels Ajuntaments. El Tribunal Constitucional ha anul·lat la fórmula que es feia servir per calcular aquest impost, el que fa que a la pràctica no es pugui aplicar. Només a la demarcació de Barcelona, la Diputació calcula que els Ajuntaments deixaran d’ingressar uns 500 milions d’euros per aquest concepte. La plusvàlua és un impost estatal que grava les transmissions de propietats i que recapten els Ajuntaments de forma directa. Tot i que no és d’obligada aplicació, el 90% dels Ajuntaments de l’estat espanyol el cobren i és la segona font d’ingressos municipal després de l’IBI.


Publicitat

-La Comissió territorial d’Urbanisme de Girona ha aprovat la modificació de planejament urbanístic que permetrà l’ampliació de l’empresa Peixos Ros a Blanes a la zona de l’Horta d’en Beia. Es tracta d’un espai a tocar de les instal·lacions actuals que estan al nord est del nucli urbà, sobre la carretera GI-682. Els nous terrenys ocupen un 22.000 metres quadrats on s’hi preveu una construcció de 9.144 m2 de sostre distribuïts en una planta baixa i un primer pis. Els usos d’aquest nou espai que s’hi permetran son els d’indústria, magatzem i logística.

-Tossa crearà un magatzem temporal de material d’esports nàutics. Serà un servei adreçat a particulars i funcionarà de l’1 de novembre al 30 de març. Servirà per guardar material nàutic sense motor, com taules de surf, caiacs o veles lleugeres. Estarà ubicat a l’aparcament de Can Zügelm un espai a prop de la platja Gran de Tossa.
El servei és gratuït però els usuaris hauran d’abonar 50 euros en concepte de dipòsit. Amb això, l’Ajuntament es vol assegurar que a finals de març es retirarà el material. Si no es fa, el material serà reciclat a la deixalleria municipal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*