La Selva Maresme notícies360 Podcast

Podcast notícies360 del dijous 29/07/2021

Podcast maresme360

Escolta-ho aquí:


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a les 7 del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Continguts

-La Guàrdia Civil ha denunciat una parella de Santa Coloma de Farners per tenir diversos animals en condicions lamentables dins d’una finca. Els agents del Servei de Protecció de la Natura van trobar un cavall, quatre gossos, un gat, aus de corral i coloms del tot desnodrits, sense aigua i envoltats d’excrements. Els animals tenien paràsits arreu del cos i alguns d’ells, fins i tot, havien desenvolupat malalties cutànies. La Guàrdia Civil ha obert diligències envers la parella per un delicte de maltractament animal per abandonament. Els quatre gossos i el gat han sigut traslladats a les instal·lacions del Centre d’Acollida d’Animals de la Selva, on se’ls fa seguiment veterinari.

-A Societat trobem que aquest dimarts a la tarda s’ha posat la primera pedra dels primers habitatges socials de Malgrat de Mar, situats entre els carrers de Roger de Flor i Isaac Albéniz. El projecte contempla la construcció de 46 habitatges socials. Les obres es van aturar l’any 2008 arran de la crisi econòmica. Però ara es preveu que es reprenguin aquest setembre i que s’acabin en 18 mesos. 


Publicitat

 –Quatre casals d’estiu de Lloret de Mar han participat en una prova pilot per fer-se test d’antígens automostra. L’objectiu era veure fins a quin punt és viable i té prou acceptació aquest tipus de cribratge en el món del lleure. La prova, de caràcter voluntari, l’ha organitzat l’Ajuntament de Lloret de Mar i el Centre d’Estudis Epidemiològics sobre les ITS i SIDA a Catalunya. En total hi han participat 75 joves de més d’onze anys i els monitoris dels grups dels casals d’estiu. D’entre tots els participants només un ha sortit positiu. 

-I pel què fa a cultura. Santa Coloma de Farners estrenarà, aquest setembre, el primer festival itinerant de microdansa. El 15m2 serà una cita que donarà sortida a un format poc habitual en dansa i alhora connectarà amb altres àmbits de  creació i amb el territori on es realitza. Quinze metres quadrats i només 20 minuts és l’espai i el temps que tindran la desena de companyies que participen en la primera edició d’aquest festival. A més, totes les propostes d’enguany giren al voltant de la temàtica ‘Horitzons’ i s’inspiren en l’obra del pintor local Josep Beulas, coincidint amb el centenari del seu naixement. Els espais que acolliran el 15m2 seran la Casa de la Paraula, el parc de Sant Salvador, el Jardí de la Ratafia, la Biblioteca Joan Vinyoli i la Plaça Farners. L’accés serà gratuït amb reserva prèvia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*