La Selva Maresme notícies360 Podcast

Podcast notícies360 del dimarts 28/09/2021

Podcast maresme360

Escolta-ho aquí:


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a les 7 del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Continguts

-L’última campanya d’excavacions al castell de Sant Iscle de Vidreres, ha permès localitzar un petit tram de mur que delimitava la capella i l’ampliació del castell cap a l’oest. L’actuació també ha permès documentar un llarg tram de muralla que protegia l’accés al castell al segle XIII, i que va ser parcialment enderrocat i soterrat durant el segle posterior per les construccions de l’ampliació. D’altra banda, al sector exterior de la muralla nord, s’han acabat de descobrir i delimitar completament les restes de la muralla nord més antiga, del segle XII, que es van localitzar durant la campanya de l’any passat. El castell de Sant Iscle formava part del Vescomtat de Cabrera, es va construir al segle XII i va estar actiu fins a principis del segle XVI.

-9.000 persones han participat a les jornades romanes Blanda-Blandae de Blanes aquest cap de setmana. Les jornades, amb una cinquantena d’activitats que s’han fet al Passeig de Mar, han servit per recrear el passat romà de Blanes. De fet, el nom de les jornades es deu al nom de la ciutat en l’època romana: Blanda-Blandae.
Combats de gladiadors, visites guiades al jaciment romà dels Padrets, danses, espectacles de foc i pirotècnia, música i tallers infantils han emplenat el centre de la vila durant tot el cap de setmana.


Publicitat

-I continua a la baixa el nombre de persones ingressades per coronavirus als hospitals de Calella i Blanes. Ara hi ha només una persona amb aquesta malaltia a l’hospital de Calella i 3 a l’Hospital de Blanes. En total, són 4 menys que fa una setmana. El risc de rebrot a l’Alt Maresme se situa en els 37 punts i l’RT és del 1,11. A la Selva Marítima el risc de rebrot és de 80 punts i l’RT és de l’1,07. Hi ha un professional sanitari en aïllament per la Covid-19.

-Els organitzadors de la Caminada La Nocturna de Malgrat d Mar, que va tenir lloc el 28 d’agost, han donat 10.100 euros a la Fundació Joan Petit Nens amb Càncer. Els diners finalment s’han destinat a l’Institut de Recerca en Oncologia Pediàtrica de la Vall d’Hebron de Barcelona.

Notícies relacionades

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*