La Selva Maresme notícies360 Podcast

Podcast notícies360 del dijous 25/11/2021

Podcast maresme360

Escolta-ho aquí:


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a les 7 del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Continguts

-Avui se celebra el 25N, el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les dones. A tot el territori es fan diverses activitats per denunciar i donar visibilitat a la violència que pateixen les dones i no només física, també en molts altres àmbits. A la comarca de la Selva el Consell Comarcal organitza una ponència a càrrec de la psicòloga del SIAD la Selva, Esther Mas, i una taula de testimonis que, enguany, coincideix amb la presentació de dos llibres.

-El Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) ha alertat aquest dimecres sobre la violència digital envers les dones. En un comunicat, el Consell ha instat els mitjans i les plataformes a tenir un paper més actiu en la lluita contra les violències masclistes i ha demanat que tinguin “una cura especial” per evitar la morbositat i la revictimització de les dones. Així mateix, considera que les informacions sobre violacions s’haurien de centrar en els agressors i no pas en les dones.


Publicitat

-Lloret de Mar acull avui i demà el Primer Congrés Mundial de Turisme esportiu, que servirà per abordar el futur del sector des de diversos angles. Hi participaran una seixantena de ponents, alguns dels quals seran esportistes de primer nivell. A més serà un congrés semipresencial, ja que alguns dels participants hi seran a través d’hologrames amb tecnologia 5G.

-Els Mossos d’Esquadra han donat per desarticulat un grup criminal especialitzat en estafes bancàries fetes suplantant la identitat de les víctimes. La policia va detenir a finals d’octubre dos homes i una dona de 21, 29 i 47 anys, mentre que a principis de novembre va arrestar tres dones més, de 39, 43 i 38 anys. Se’ls atribueixen estafes a almenys 10 persones, a qui van gastar o retirar dels comptes bancaris fins a 100.000 euros utilitzant DNIs i targetes robades. La banda havia actuat en diverses poblacions, entre elles a Pineda de Mar.

-Arbúcies i el Museu Etnològic del Montseny creen un arxiu de l’accident d’avió ocorregut el 1970 al Montseny. L’objectiu és agrupar les imatges, publicacions i informacions orals en un fons històric de l’accident ocorregut el 3 de juliol de 1970 en el que van morir les 112 persones que viatjaven en un vol procedent de Manchester i que es va estavellar al terme municipal d’Arbúcies.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*