La Selva Maresme notícies360 Podcast

Podcast notícies360 del dilluns 20/09/2021

Podcast maresme360

Escolta-ho aquí:


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a les 7 del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Continguts

-Els pescadors d’arts menors catalans aposten per impulsar un segell de qualitat vinculat a indicadors de sostenibilitat que serveixi, també, per donar més valor a les captures artesanals. És una de les conclusions del 1er Congrés de Pesca Sostenible de Catalunya que s’ha fet aquest cap de setmana a Lloret de Mar  i que ha aplegat pescadors, administració i científics que abordar el futur del sector. L’antropòloga social de la UAB Sílvia Gómez, encarregada de recollir les conclusions, remarca que l’objectiu és “unir forces” perquè la pesca artesanal actuï com a ‘lobby’. Els pescadors també reclamen poder capturar tonyina vermella per restar pressió a espècies més sobreexplotades.

-Cinc famílies en situació de pobresa energètica de la Cellera de Ter podran rebaixar el cost de la factura de la llum a través de la comunitat energètica local. L’alcalde de la població, Xavier Boïgues, ha subratllat que es tracta d’un projecte “pioner” que també s’està desenvolupant a Cornellà del Terri, Amer i Rupià i que consisteix en instal·lar plaques solars al sostre d’un equipament municipal. L’energia generada a la Cellera, uns 40 kWh, abastirà catorze equipaments municipals però també s’obre al conjunt de veïns situats a un radi de 500 metres de les plaques. Fins ara, 22 famílies han sol·licitat formar part de la xarxa d’abastament, cinc derivades per serveis socials.


Publicitat

-L’Ajuntament de Blanes ha lliurat la Font Gòtica als col·lectius sanitaris de la ciutat per agrair-los la lluita des de primera línia contra la covid-19. El guardó institucional, que reprodueix el monument, s’ha instal·lat al vestíbul de la biblioteca comarcal, acompanyat d’una placa commemorativa. Amb l’entrega de la Font Gòtica el consistori culmina l’homenatge als sanitaris de la ciutat, després de l’acte d’agraïment que es va fer a principis de juny al teatre. El guardó de la Font Gòtica es va instaurar als anys 70 com a distinció d’honor de la vila.


Publicitat

-El moviment Viles Florides, que enguany celebra el seu desè aniversari, ha tornat a reconèixer Lloret de Mar, Malgrat de Mar i Sant Hilari Sacalm amb quatre flors d’honor per la seva tasca en la cura dels espais verds de les poblacions. La màxima distinció que pot entregar el jurat de Viles Florides són cinc flors d’honor. Enguany, a més, Malgrat de Mar ha rebut una menció a la Biodiversitat -una de les novetats d’enguany- per “l’aposta per l’ús de la planta mediterrània amb baix consum hídric”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*