La Selva Maresme notícies360 Podcast

Podcast notícies360 del dilluns 18/10/2021

Podcast maresme360

Escolta-ho aquí:


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a les 7 del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Continguts

-Les entitats SOS Lloret i SOS Costa Brava han dut a terme aquest dissabte una acció per denunciar la “fragmentació” dels camins de ronda de la Costa Brava i les “pràctiques abusives” dels propietaris de les finques construïdes a primera línia de mar per on passen aquests camins. L’acció s’ha centrat en el camí de ronda de Tossa a Lloret, a l’alçada de la finca de Can Juncadella, al terme municipal de Lloret de Mar. Els activistes s’han endinsat al camí de ronda “armats amb pistoles d’aigua” per tal de “fer front a les intimidacions” que impedeixen el pas per aquesta finca. Mossos i Policia Local els han impedit el pas.

-L’alcalde de Santa Susanna, Joan Campolier, torna a judici aquesta setmana per un presumpte delicte de prevaricació. Campolier, el batlle del Maresme que més temps porta al capdavant d’una alcaldia a la comarca, està acusat de prorrogar irregularment, i durant almenys cinc anys, el servei de transport urbà del municipi, que inclou el trenet turístic, el bus escolar i el bus urbà. La Fiscalia demana catorze anys d’inhabilitació per agreujant de reincidència. Campolier ja va ser inhabilitat durant quatre anys per un altre delicte de prevaricació, entre 2007 i 2011.


Publicitat

-L’Ajuntament de Vidreres crearà una comunitat energètica intel·ligent que permetrà als veïns reduir les factures d’electricitat a través de l’energia solar. Actualment, al municipi hi ha més de 45 hectàrees –de les 4.800 que té- que estan destinades a plaques solars fotovoltaiques fixes. La xifra augmentarà en els propers mesos amb aquest projecte, que preveu la instal·lació de plaques solars en algun dels equipaments municipals com el pavelló o el centre cívic. D’aquesta manera, els veïns que visquin a prop, a una distància no superior als 500 metres, podran utilitzar-la. La Cellera de Ter i Amer són altres dues poblacions de la Selva que han creat projectes similars.

-L’Associació de Dones Emprenedores de Blanes enceta els actes de celebració del seu 30 aniversari. El punt de partida d’aquesta celebració és una exposició que s’allotja a la Sala García Tornel, al carrer Ample. En aquesta mostra s’hi apleguen les obres realitzades per les i els alumnes dels tallers que fa l’entitat de manera habitual, a càrrec de diverses mestres. La majoria dels tallers que organiza l’entitat estan relacionats amb les arts plàstiques i les manualitats, tot i que també n’hi ha d’altres temàtiques més físiques.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*