La Selva Maresme notícies360 Podcast

Podcast notícies360 del dilluns 08/11/2021

Podcast maresme360

Escolta-ho aquí:


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a les 7 del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Continguts

-L’atur torna a pujar al Maresme. Les oficines d’ocupació de la comarca van comptabilitzar 13 inscripcions més el mes d’octubre el que representa un increment de la desocupació del 0,05% respecte al mes anterior. En canvi, la comparativa interanual marca una substancial recuperació de l’ocupació a la comarca. En concret, al Maresme hi ha un 20,04% menys de persones sense feina que fa un any. Les dades del mes d’octubre indiquen que hi ha 23.753 persones que cerquen feina, 873 menys que durant el mateix període de 2019. Una dada preocupant, però, és que el 35,8% de les persones aturades de la comarca porten més de dos anys buscant feina.

-La Corporació de Salut del Maresme i la Selva ha rebut l’acreditació com a Unitat Docent Multiprofessional de Geriatria. Aquesta acreditació permetrà que a partir de 2022 s’ofereixi una plaça de metge resident i tres d’infermera resident per la seva formació en les especialitats de Geriatria i Infermeria Geriàtrica als centres de la Corporació, que gestiona els hospitals de Blanes i Calella i diversos CAPS de l’Alt Maresme i la Selva Marítima.


Publicitat

-El municipi de Montseny, al Vallès Oriental, disposa des d’aquest dijous d’una nova estació depuradora d’aigües residuals que permet tractar 75 metres cúbics d’aigua diaris. La instal·lació pretén millorar la qualitat fluvial del riu Tordera, situat en l’espai protegit del Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny. Els treballs han suposat una inversió propera als 1,4 milions d’euros, que inclouen l’explotació de la planta durant dos anys.

-Acabem destacant que el Museu Etnològic del Montseny la Gabella, a Arbúcies, ha inaugurat aquest cap de setmana les noves sales que milloren el recorregut de la visita. El projecte executat comprèn una superfície aproximada de 500m2 dels 2000m2 que té l’espai i ha tingut un cost 545.000 euros, que han estat finançats pels Fons FEDER, la Diputació de Girona, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament d’Arbúcies.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*