La Selva Maresme notícies360 Podcast

Podcast notícies360 del divendres 08/10/2021

Podcast maresme360

Escolta-ho aquí:


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a les 7 del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Continguts

-Renfe i Semaf han arribat a un acord que permet desconvocar les tres jornades de vaga que els maquinistes tenien previstes per aquest divendres i els propers dilluns i dimarts. El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha informat en un comunicat d’un acord entre empresa i sindicat que preveu un seguit de mesures per recuperar progressivament els serveis suprimits per la pandèmia. La nota també subratlla que Renfe ja ho estava fent. De la seva banda el sindicat Semaf afirma que ha “aconseguit” que Renfe atengui unes demandes que reivindicaven “des de fa més d’un any” per recuperar el servei previ a la pandèmia.

-L’atur al Maresme baixa per vuitè mes consecutiu. A finals de setembre la xifra de persones sense feina a la comarca era de 23.780, 479 menys que el mes anterior i 5.901 menys que durant el mateix període de 2020. En termes percentuals, el descens de la desocupació comarcal mensual és de l’1,97%, un percentatge que s’enfila al 19,88% en la comparativa interanual. La taxa d’atur al Maresme ara és de l’11,20%.


Publicitat

-Adif ha engegat les obres de renovació integral de la catenària del tram Maçanet-Caldes de Malavella (Selva), de la línia convencional, amb un pressupost de 4,7 milions d’euros. L’objectiu de l’actuació és modernitzar la línia aèria de contacte per optimitzar els paràmetres de seguretat i “fiabilitat” del sistema d’electrificació.

-La Confraria de la Ratafia de Santa Coloma de Farners nomenarà Confrare d’Honor al president Quim Torra. Altres personalitats que han rebut abans aquest reconeixement són Xavier Codina, Carme Ruscalleda, Josep Roca o Carles Puigdemont, entre d’altres. La Festa de la Ratafia arriba enguany a la 40a edició i tindrà lloc de l’11 al 14 de novembre.

-I acabem destacant que aquest divendres es presenta a Girona el Circuit Gironí de Cros- Gran Premi Consell Comarcal de la Selva. El circuit de cros es disputa a diverses poblacions de la Selva, entre elles Vidreres, Caldes de Malavella o Santa Coloma de Farners, entre altres.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*