La Selva Maresme notícies360 Podcast

Podcast notícies360 del dimarts 08/06/2021

Podcast maresme360

Escolta-ho aquí:


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a les 7 del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Continguts

-La Policia Nacional ha desmantellat una plantació de marihuana amb 279 testos en una fase molt avançada de creixement a Lloret de Mar. També han trobat un altre cultiu amb un planter amb 4.000 llavors germinades de marihuana enmig d’un bosc de la població. Per una banda, la policia ha detingut un home de 48 anys per haver ocupat una casa on hi tenia la plantació. Per l’altra, han detingut tres homes com a responsables del planter. Les dues operacions s’han fet en menys de cinc dies de diferència i la col·laboració ciutadana ha estat la que ha permès desmantellar els cultius.

-Aquest cap de setmana s’ha dut a terme la constitució de la Junta Territorial d’Òmnium Cultural a la Selva Marítima, que agrupa els socis i sòcies de Blanes, Lloret i Tossa. La gestora es va constituir al 2019 i l’any passat s’havia de constituit la junta però la pandèmia ho va impedir. La presidenta territorial d’Òmnium Selva Marítima és la blanenca Rosa Maria Brunet.


Publicitat

-L’atur al Maresme durant el mes de maig es va reduir un 2,88% A més, per primera vegada en quinze mesos es registra un descens interanual de la desocupació. En concret, al Maresme hi ha un 1,43% menys de persones aturades que el mes de maig de 2020. Encara, però, hi ha 29.420 persones aturades a la comarca i es calcula que 41.128 estan afectades per un ERTO.

-El Consell Comarcal de la Selva ha donat el tret de sortida a la campanya comarcal per conscienciar de la importància de reciclar l’oli usat. Actualment, a la comarca de la Selva es generen cada any uns 35.000 litres d’oli domèstic usat dels quals només es recullen un 8%.

-I Sant Hilari ja treballa en el pla de biodiversitat que s’ha presentat recentment. Un pla a través del qual l’Ajuntament impulsarà una sèrie d’accions en els pròxims cinc anys que potenciaran la renaturalització de l’espai urbà, segons expliquen des del mateix consistori.
Entre les accions previstes hi ha limitar al màxim l’ús de pesticides i el control de plagues i s’està dissenyant la Caseta de la Biodiversitat, un espai de fusta que contindrà colònies de ratpenats, menjadores d’ocells o caixes niu entre altres elements.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*