La Selva Maresme notícies360 Podcast

Podcast notícies360 del dijous 04/11/2021

Podcast maresme360

Escolta-ho aquí:


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a les 7 del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Continguts

-Cada dia es diagnostiquen uns nou casos nous de càncer a les comarques gironines. Segons les dades de la publicació CanGir que avalua les dades de la malaltia entre els anys 2013 i 2017 i en calcula la incidència i la mortalitat fins al 2022, aquest any se’n detectaran uns 4.200, el 57,9% en homes i en 42,6% en dones. L’estudi també conclou que els càncers més freqüents són el colorectal, el de mama, el de pròstata i el de pulmó. A més, el 40% dels càncers són atribuïbles al tabac, a l’alcohol, a la dieta no saludable, al sobrepès o a infeccions.

-Blanes posa en marxa un observatori d’ocells a la desembocadura de la Tordera. Està situat uns metres abans de la desembocadura, on arran del temporal Gloria s’ha format una llacuna natural que serveix d’hàbitat per a diverses espècies. L’observatori, que s’afegeix al que ja va instal·lar Malgrat de Mar a l’altra banda del riu, es complementa amb cartells divulgatius amb informació de la protecció de l’espai i fotografies cedides per diversos naturalistes i ornitòlegs.


Publicitat

-El Gran Recapte busca 900 voluntaris al Maresme. La tretzena edició del Gran Recapte, impulsada pel Banc dels Aliments, tindrà lloc els propers 19 i 20 de novembre i des de l’organització han fet una crida per trobar persones voluntàries. L’any passat al Maresme es van habilitar 53 punts de recollida de 10 cadenes amb la col·laboració de 720 voluntaris.

-El Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme ha editat una guia digital de turisme escolar on es recullen totes les propostes d’activitats i recursos a disposició dels docents. Aquesta guia té l’objectiu de facilitar al professorat la planificació de les sortides escolars i incentivar l’economia de proximitat, segons expliquen des del mateix consorci.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*