La Selva Maresme notícies360 Podcast

Podcast notícies360 del dilluns 04/10/2021

Podcast maresme360

Escolta-ho aquí:


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a les 7 del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Continguts

-Avui, nova jornada de vaga a Renfe. La companyia assegura que ha reforçat les vies per enviar notificacions a maquinistes que han de fer serveis mínims. Es lliuraran per tres vies: correu electrònic, burofax i en mà de manera personal. L’objectiu és evitar l’incompliment de serveis mínims principalment a Rodalies de Catalunya i al País Valencià, com ha passat en les jornades de vaga de dijous i divendres. De moment, Renfe informa que ha obert 31 expedients a maquinistes de Catalunya i País Valencià que han fet faltes “molt greus”. Els sindicats, per la seva banda, diuen que els maquinistes no han rebut correctament les notificacions.

-L’Ajuntament de Blanes ha posat en marxa aquest cap de setmana una gimcana per a nous emprenedors que estiguin valorant la possibilitat de posar un negoci a la població. La iniciativa recorre a través de pistes els carrers més cèntrics i concorreguts de Blanes, on es troben alguns dels més de 130 locals comercials tancats que té detectats el consistori. La voluntat de l’Ajuntament és que s’estableixin negocis estables durant tot l’any i no tanquin pel preu del lloguer. En total, s’han apuntat 135 persones repartides en 26 grups en les diferents gimcanes que s’han preparat, la majoria emprenedors que s’han interessat en obrir un local a Blanes els darrers mesos.


Publicitat

-SOS Costa Brava constata “el fort impacte paisatgístic” que comporta la construcció al litoral gironí. Diversos membres de l’entitat han fet aquest dissabte un recorregut d’unes vuit hores entre Tossa i Sant Feliu amb un veler per comprovar alguns dels punts que tenen documentats en els quals s’estan aixecant edificacions o estan previstes, tot i que hi ha una pineda a la zona. Reclamen als ajuntaments que revisin els planejaments urbanístics per tal de desclassificar aquestes zones.

-18 ajuntaments del Maresme es posicionen a favor de la regulació del preu de lloguer d’habitatges en els seus municipis. Entre aquests hi ha els Ajuntaments de Calella i Palafolls. Segons les dades d’IDESCAT, el preu mitjà del lloguer a la comarca és de 839,34€, una renda superior a la catalana que se situa en els 734,33€.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*