La Selva Maresme notícies360 Podcast

Podcast notícies360 del dimecres 01/09/2021

Podcast maresme360

Escolta-ho aquí:


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a les 7 del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Continguts

-Primer dia sense peatges a la Selva i l’Alt Maresme. Des d’aquest dimecres ja no s’ha de pagar per circular per les autopistes AP-7 i C-32, una històrica reivindicació del territori. La gratuïtat dels peatges d’aquestes dues vies suposarà un increment del trànsit que en el cas de l’Alt Maresme es calcula que serà entorn del 20% però també suposarà l’impuls de mesures per pacificar la carretera N-II al seu pas pels diferents municipis. Per altra banda la fi dels peatges ha suposat l’acomiadament de la major part dels treballadors dels peatges i que alguns Ajuntaments deixin d’ingressar l’IBI que correspon a les instal·lacions de cobrament. La fi dels peatges també ha generat un altre debat entorn a com es finançaran a partir d’ara les vies ràpides.

-La Corporació de Salut del Maresme i la Selva ha anunciat la recuperació de les visites als pacients no Covid ingressats als hospitals de Calella i Blanes. La mesura entrarà en vigor a partir d’aquest dimecres 1 de setembre i és possible gràcies a l’estabilització dels casos de Covid-19 que s’estan donant als dos hospitals en les darreres setmanes.


Publicitat

-El ple de l’Ajuntament de Blanes ha aprovat la signatura d’una conveni amb l’INCASOL per a la construcció d’una promoció de 80 pisos de lloguer assequible i places d’aparcament. El nou bloc de pisos es farà en uns terrenys propers a l’estació d’autobusos- que són propietat de l’Ajuntament- i que el consistori cedirà per un període de 75 anys. En el projecte també hi participarà l’Agència Catalana de l’Habitatge, que serà l’encarregada de l’administració i gestió dels habitatges. La signatura del conveni es farà durant aquest mes de setembre i la previsió és que les obres comencin el 2024.

-I 50.000 persones han gaudit aquest estiu del Lloret Dron Festival, un espectacle de figures geomètriques fet amb drons els divendres d’estiu a Lloret de Mar. L’Ajuntament ha confirmat la continuïtat de la proposta de l’any vinent i ha anunciat que ja es treballa en la definició del format del proper estiu. El Lloret Dron Festival, però, no va començar amb bon peu donat que en la primera edició els aparells van fallar i no es va aconseguir el resultat esperat, fet que va provocar algunes crítiques i peticions de cancel·lació.

Notícies relacionades

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*