Calella Destacats Malgrat de Mar Palafolls Portada Salut

Més de 6.800 persones s’han vacunat contra la grip a Calella, Malgrat i Palafolls

Enguany s'ha habilitat espais per a poder posar les vacunes garantint les mesures sanitàries per evitar la propagació de la Covid-19. Foto: Corporació de Salut del Maresme i la Selva

Les àrees bàsiques de Salut de Calella i Malgrat-Palafolls han administrat aquest any la vacuna de la grip a 6.847 persones que formen part de col·lectius de risc. Són 1.061 persones més que l’any passat segons dades que ha fet públiques la Corporació de Salut del Maresme i la Selva. A més, els ciutadans que encara no s’hagin vacunat tenen temps per a fer-ho fins al mes de desembre.

Enguany, les àrees sanitàries de Calella i Malgrat-Palafolls han administrat la vacuna de la grip en equipaments municipals cedits pels Ajuntaments. S’ha fet d’aquesta manera per evitar el màxim de contagis a la població més vulnerable.

La campanya va començar el 15 d’octubre i s’han posat vacunes fora dels centres de primària fins a finals de novembre. A partir d’ara les persones que encara no s’hagin vacunat i ho vulguin fer hauran de demanar hora al seu CAP. En aquest sentit, a les ABS de Calella i de Malgrat-Palafolls la vacuna s’administrarà fins al 31 de desembre.

La campanya en xifres

Les tres àrees bàsiques de la Corporació (les dues de l’Alt Maresme i Lloret-Tossa a la comarca de la Selva) han administrat un total de 12.238 dosis de vacuna antigripal. Tot i això, per a conèixer les xifres definitives caldrà esperar fins a finals de desembre, moment en què acabi la campanya de vacunació.


Publicitat

A Calella la vacuna antigripal es va administrar al Casal de l’Amistat entre el 20 d’octubre i el 27 de novembre. En aquest període, s’han posat 2.608 dosis a col·lectius de risc; una xifra que representa un 18,5% més respecte a l’any 2019, quan ho van fer 2.200 persones. I en el cas de l’àrea bàsica de Malgrat-Palafolls, la vacunació antigripal es va posar en dies puntuals -des del 21 d’octubre i fins al 18 de novembre- a diferents equipaments municipals.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*