Economia Mataró Portada

Mataró preveu un augment dels tributs l’any vinent

Diners

El govern local de Mataró preveu un augment els tributs municipals per a l’any vinent. Així ho contempla l’avantprojecte de pressupost i modificació dels impostos, taxes i preus públics per al 2o20, un document que el govern de David Bote ha presentat en comissió informativa. L’augment per una família tipus mataronina -que ara paga poc més de 800 euros l’any en impostos municipals- serà d’uns 47 euros.

Entre els tributs que es preveu que augmentin hi ha l’IBI, les plusvàlues, l’impost d’Activitats Econòmiques (IAE), l’impost sobre construccions i instal·lacions, la taxa de brossa domiciliària i la taxa de guals.

Des del consistori expliquen que aquest augment d’impostos va acompanyat d’un pla de mesures per racionalitzar la despesa i fer front a l’escenari que es preveu per als propers 3 anys, caracteritzada per una disminució d’ingressos en algunes àrees i l’increment de despesa del personal que treballa a l’Ajuntament, la millora dels contractes de neteja i recollida d’escombraries, la neteja d’edificis o el servei de Mataró Bus.

Des de l’Ajuntament també critiquen la manca de recursos de les administracions locals per fer front a despeses per a polítiques d’habitatge, escoles bressol o rehabilitacionsde comunitats amb barris amb dèficit estructural.


Publicitat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*