Economia Mataró Portada

Mataró municipalitza el control de la zona blava i el servei de grua

Aparcament de la plaça de les Tereses. Foto: Aj. Mataró

L’empresa municipal Promocions Urbanístiques de Mataró, SA (PUMSA), ha assumit des de l’1 de gener la gestió directa del servei de senyalització i control de la zona blava de Mataró i el servei de retirada de vehicles mal estacionats de la via pública, la grua municipal.

La municipalització dels dos serveis inclou que l’Ajuntament es farà càrrec de les 24 persones que fins ara treballaven a través d’una empresa externa, amb la qual va finalitzar el contracte el passat 31 de desembre. D’aquesta manera, PUMSA passa a tenir una plantilla de 64 treballadors.

Fins ara, el consistori mataroní gestionava de manera directa el dipòsit de vehicles i els aparcaments públics soterrats, com el de la plaça de les Tereses. L’estratègia s’emmarca dins d’un acord del Ple d’abril de 2016, que a proposta d’ERC-Moviment d’Esquerres, va aprovar per unanimitat analitzar la conveniència de municipalitzar els serveis públics que l’Ajuntament presta en règim de concessió.

Segons l’Ajuntament, l’assumpció dels nous serveis servirà per “donar una resposta dinàmica i més efectiva a les noves necessitats i demandes de la ciutadania”. Des del consistori també preveuen “una gestió econòmica més eficient que aportarà uns resultats d’explotació al 2019 que es preveuen lleugerament millors”.


Publicitat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*