Economia Portada

L’atur al Maresme puja a la major part dels municipis

Atur Maresme

L’atur al Maresme ha pujat un 3,89% durant el mes d’0ctubre, un percentatge superior al comptabilitzat a la provincia de Barcelona i al conjunt de Catalunya. Ara, la taxa d’atur al Maresme se situa lleugerament per sobre del 12%. Són les dades del nou anàlisi que ha fet l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme a partir de les xifres que facilita la Generalitat de Catalunya.

Segons aquest anàlisi, la pujada de la desocupació s’ha donat a gairebé totes les poblacions del Maresme (24). Només s’ha registrat una baixada a quatre municipis i la xifra no ha variat en dos. Ara, a la comarca hi ha un total de 24.963 persones inscrites a les oficines de treball com a demandants de feina. En xifres absolutes representen 934 persones més que al setemhre però si fem la comparativa amb l’any anterior el resultat és més positiu que a l’octubre del 2017 ja que ara hi ha 1.664 persones aturades menys a la comarca.

L’augment de l’atur ha afectat a tots els grups d’edat però especialment als més joves i les dones, una tendència que s’observa a la comarca i al país fa temps. Una de les dades que referma que aquesta tendència es manté és que el 57,6% de les persones aturades al Maresme són dones.

Per sectors, l’increment de la desocupació també ha afectat a tots els sectors menys a la construcció, on s’ha observat un descens de l’1,99%. El sector més castigut per l’augment de l’autor aquest mes d’octubre ha estat el de l’agricultura (11,18%), seguit dels serveis (6,15%), la indústria (4,32%) i el col·lectiu sense ocupació anterior (2,75%).


Publicitat

Pel que a la realitat municipal només Dosrius, El Masnou, Tiana i Vilassar de Dalt han registrat un descens de l’atur. Sant Cebrià de Vallalta i Sant Iscle de Vallalta no han experimentat variacions respecte al mes anterior mentre que a la resta hi ha hagut increments.

Pel que fa a la comparativa internatual, les estadístiques que ofereix l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme són ben diferents. Sant Cebrià de Vallalta, Malgrat de Mar i Teià comptabilitzen un increment en el nombre de persones sense feina mentre que El Masnou, Montgat i Òrrius mantenen les xifres de desocupació de fa un any. Els 24 municipis restants han registrat un descens de l’atur. La mitjana comarcal interanual és positiva ja que ara hi ha 6,25% d’aturats menys que fa any.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*