La Selva Portada Societat

La Selva celebra el segon aniversari del referèndum de l'1 d'octubre

Les poblacions de La Selva han celebrat el segon aniversari del referèndum d’autodeterminació de l’1 d’octubre amb concentracions, manifestacions i lectures de manifest.
A Blanes s’han convocat dues manifestacions que s’han acabat trobant a la plaça de la Solidaritat i que han aplegat un miler de persones segons l’Ajuntament. A Santa Coloma de Farners s’ha fet la lectura d’un manifest a favor de la llibertat i una encesa de torxes i a Vilobi d’Onyar unes 200 persones han participat en una marxa de torxes i una caminada fins a la plaça Nova.
El segon aniversari de l’1 d’octubre arriba en un context marcat per la propera sentència del Tribunal Suprem contra els líders Procés, amb nou membres dels CDR detinguts la setmana passada acusats de terrorisme i amb l’horitzó de les eleccions generals del 10 de novembre.
L’organització del referèndum de l’1 d’octubre va suposar una demostració de força de l’independentisme. Tot i les traves del govern espanyol i l’actuació de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, més de 2.300.000 persones van votar en una convocatòria per decidir el futur polític de Catalunya.
A la Selva no hi va haver enfrontaments amb la policia però sí en poblacions properes com Aiguaviva, on les forces de seguretat espanyoles van actuar amb contundència.
Dos anys després han passat moltes coses. Des de la detenció i l’exili dels líders polítics que van impulsar el referèndum, passant per l’aplicació de l’article 155 de la Constitució espanyola i la intervenció de la Generalitat de Catalunya, la convocatòria de noves eleccions al Parlament -en les que l’independentisme va revalidar la majoria-, el trencament d’alguns pactes de govern local on hi era present el PSC fins a la evident divisió actual de l’independentisme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*