Comunicació Josep Lluís Vidal Opinió Portada

La ràdio és flexible i canviant

Ràdio Pineda és una de les impulsores de 'Treu la ràdio al balcó'

Aquest premi significa moltes coses. Significa que el sector de la ràdio catalana reconeix la feina i l’esforç que hi ha al darrere d’un projecte, d’un conjunt de persones. Un projecte periodístic comarcal que té en el podcast una de les seves propostes de valor.
També significa -i demostra- que la ràdio és flexible i canviant, com sempre ho ha estat, i que sap adaptar-se als nous temps i als nous formats.
Per això sempre he cregut que la ràdio és molt més que uns estudis, una emissora o una antena. La ràdio són persones explicant coses a altres persones. Transmetent informació, emocions, sentiments, entretenint, acompanyant i interactuant. Ha estat així des de fa gairebé un segle i estic convençut que ho continuarà sent en les properes dècades. Això m’ho ha ensenyat la ràdio. La de les ones i la d’internet.
I crec que els mitjans digitals tenim molt a dir. I, per suposat, les ràdios de sempre, també. I especialment, les locals.
En el meu discurs d’ahir a la Gala de Lliurament de la 20a edició dels Premis Ràdio Associació vaig esmentar l’emprenedoria com un dels camins possibles per al futur del periodisme i la ràdio. Evidentment no és fàcil emprendre, gens fàcil. I encara menys en el sector de la comunicació i específicament en el del periodisme. Ho visc en primera persona cada dia.
A les dificultats pròpies de la professió s’afegeixen tots els reptes que has d’assumir com a emprenedor/autònom. Tot i això, val la pena. És un camí ple d’oportunitats, apassionant, enriquidor, constructiu, que et forma com a professional i com a persona.
Salut i ràdio!!!
Josep Lluís Vidal
Editor de laselva360

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*