Cultura Portada Vilassar de Mar

‘La insuportable absència del bròquil’, la primera obra de l’escriptora de Vilassar de Mar Eulàlia Armengol

Eulàlia Armengol

La insuportable absència del bròquil és la primera obra literària de l’escriptora de Vilassar de Mar, Eulàlia Armengol. Es tracta d’un llibre de contes ambientats en bona part al Maresme, que persegueixen que el lector es pregunti sobre la importància de temes com el feminisme i el pes de la dona en la societat, les aparences, l’amor, el desamor o l’absurditat entre altres.

El llibre s’havia de presentar aquest dimarts a Vilassar de Mar però s’ha ajornat per la pandèmia. En el seu lloc la llibreria Índex de la població acollirà una signatura d’exemplars.

La ironia és un dels plats forts de l’estil d’Armengol. Les alegries, tristeses, enamoraments i maldecaps són explicats d’una manera molt propera, clara i sovint amb un toc d’humor que no deixa indiferent a ningú. Els finals, sempre inesperats i desconcertants, mantenen el lector expectant i decidit a explorar aquestes «històries ben filades que encisen l’intel·lecte, amoroseixen el cor i acompanyen molt més enllà de l’acte de lectura», tal com diu l’escriptora Mònica Miró.

Eulàlia Armengol (Barcelona, 1944) ha dedicat la vida professional al màrqueting, la comunicació i la cultura. Com a escriptora s’ha format a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès i va guanyar el premi de narrativa Mossèn Pere Ribot de Vilassar de Mar el 2019. Des de fa uns anys viu al Maresme, a la casa dels besavis, un paisatge que inspira i impregna bona part dels seus contes.


Publicitat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*