Maresme Portada Societat

La fibra òptica arribarà a tot el Maresme en menys de dos anys

Roda de premsa per presentar l'acord que permetrà fer arribar la fibra òptica a tot el Maresme. Foto: CC Maresme

La xarxa de fibra òptica arribarà als trenta municipis del Maresme abans del 2020. Així ho ha anunciat el Conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, després de reunir-se amb el president del Consell Comarcal del Maresme, Josep Triadó.

Generalitat i Consell Comarcal han signat un conveni que permetrà interconnectar la xarxa de fibra òptica de la Generalitat amb la infraestructura comarcal en la qual l’administració maresmenca porta invertits prop de un milió i mig d’euros. D’aquesta manera, el Maresme esdevindrà la primera comarca de Catalunya amb tots els seus municipis interconnectats per fibra òptica, després del Barcelonès.

Per la seva banda, el Govern de la Generalitat invertirà 900.000 euros en aquest projecte, dels quals la majoria es destinaran a interconnectar la xarxa de la Generalitat amb la infraestructura que el Consell Comarcal del Maresme ha anat desenvolupant els darrers anys.

L’acord entre Generalitat i Consell Comarcal beneficiarà de forma directa 19 municipis de la comarca. Per fer arribar la fibra òptica a la resta de municipis s’ha signat un acord amb la Diputació de Barcelona, que permetrà portar la xarxa a través de carreteres que són de la seva competència, s’aprofitaran els projectes de desenvolupament de les vies blaves per fer arribar canalitzacions a Sant Cebrià de Vallalta i Sant Iscle de Vallalta i es faran obres suplemèntaries per fer arribar la connexió als municipis restants. D’aquesta manera tot el Maresme tindrà punts de connexió de fibra òptica a disposició de les operadores .


Publicitat

Cooperació entre administracions

Actualment, la Generalitat de Catalunya disposa de xarxa de fibra òptica operativa al llarg del traçat de l’autovia C-60, entre Mataró i Argentona. Ara, el govern ja està treballant per desplegar la fibra a set municipis a través de les canalitzacions de l’autopista del Maresme, la C-32. D’aquesta manera s’arribaria a Cabrera de Mar, Cabrils, Sant Pol de Mar, Sant Vicenç de Montalt, Teià, Caldes d’Estrac i Tiana.

Per la seva banda, el Consell Comarcal disposa de diversos trams de canalitzacions que connecten 19 municipis de la comarca però que, a banda de Mataró i Argentona, fins ara no s’havia posat en marxa. La Generalitat serà l’encarregada de connectar aquests trams que donaran servei a Alella, Arenys de Mar, Arenys de Munt, Calella, Canet de Mar, El Masnou, Malgrat de Mar, Montgat, Palafolls, Pineda de Mar, Premià de Dalt, Premià de Mar, Sant Andreu de Llavaneres, Santa Susanna, Tordera, Vilassar de Dalt, Vilassar de Mar..

A més, a aquest conveni s’ha de sumar l’acord signat el passat juliol amb la Diputació de Barcelona per fer arribar la fibra a 55 municipis de la demarcació, entre els quals hi ha Dosrius i Òrrius.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*