Blanes Portada Societat

Les institucions es reuneixen per a tractar l'estat de Pinya de Rosa

El jardí tropical Pinya de Rosa forma part del primer Paratge Natural d’Interès Nacional que es va declarar a Catalunya el 2003. Foto: Aj. Blanes

L’Ajuntament de Blanes, la Generalitat de Catalunya i la propietat de Pinya de Rosa s’han reunit per a valorar el futur de la finca. Des que la mobilització ciutadana va demanar catalogar l’espai de Paratge Natural d’Interès Nacional (PNIN), les opcions de futur per a Pinya de Rosa no han resultat viables. Ara es posarà en marxa un grup de treball per a trobar alguna alternativa.
El passat dijous les institucions i la propietat de Pinya de Rosa van fer un pas endavant per a decidir el futur del paratge. Pinya de Rosa és un jardí tropical situat en una finca als afores de Blanes. Actualment, la finca presenta un important estat de degradació, tant per l’edificació com per les espècies vegetals que conformen el jardí, algunes en perill per manca de manteniment.
És per això que l’Associació Pinya de Rosa, hereva de l’antiga Plataforma Ciutadana, va impulsar la protecció del paratge. L’any 2003, la mobilització ciutadana va culminar amb l’aprovació al Parlament de Catalunya de la llei que protegia l’espai de Pinya de Rosa amb la figura d’un PNIN; és a dir, un Paratge Natural d’Interès Nacional.

Reunió de les institucions per a tractar el futur de Pinya de Rosa

El passat dijous es van reunir a Blanes l’alcalde, Àngel Canosa; la tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Rosa Aladern; el director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural de la Generalitat, Ferran Miralles, i un representant de l’actual propietari de la finca de Pinya de Rosa.
A la reunió, l’alcalde ha recordat que “s’han perdut gairebé dues dècades sense que s’hagi aconseguit salvaguardar Pinya de Rosa”. A més, ha destacat que qualsevol possible solució “s’ha de fer de comú acord amb totes les parts implicades”. En aquest sentit, es crearà un grup de treball sobre Pinya de Rosa format pels grups polítics municipals i representants de l’Associació Pinya de Rosa.
Ara bé, a la reunió també s’ha destacat que el ventall d’alternatives és molt reduït. El propietari, que va adquirir la finca el 2008, l’ha posada a la venda. Per la seva banda, la Generalitat ha reiterat la impossibilitat de poder afrontar quantitats econòmiques tan elevades.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*