Calella Malgrat de Mar Palafolls Pineda de Mar Política Portada Santa Susanna Tordera

ERC presentarà una moció a 6 plenaris de l’Alt Maresme per fomentar l’ús de la bicicleta

ERC presentarà una moció a 6 plenaris de l'Alt Maresme per fomentar l'ús de la bicicleta

Esquerra Republicana de Catalunya ha anunciat la presentació d’una moció conjunta als plenaris de sis Ajuntaments de l’Alt Maresme per promoure l’ús de la bicicleta “com a mitjà sostenible i saludable”. Les mocions seran presentades aquest mes de juny per les seccions locals d’ERC de Calella, Pineda, Malgrat, Santa Susanna, Tordera i Palafolls.

En un comunicat, els promotors expliquen que reoivindiquen l’ús de la bicicleta “com a mitjà de transport entre els ciclistes no habituals, tant per raons de salut, com per la necessitat de promoure un entorn en sintonia amb la lluita contra el canvi climàtic”.

Entre les peticions que s’inclouran a la moció hi ha el desenvolupament d’una xarxa de vies ciclables per a desplaçaments segurs, carrils bici reals i vies on les bicicletes tinguin una prioritat real. També plantegen iniciar converses amb els sis Ajuntaments per desenvolupar conjuntament vies ciclables temporals per la circulació cap al lloc de treball i altres de permanents per la connectivitat urbana entre les ciutats.

A més, demanen iniciar un estudi de viabilitat d’un servei de bicicleta elèctrica compartida entre els municipis de Calella, Pineda de Mar, Santa Susanna, Malgrat de Mar, Palafolls i Tordera així com la instal·lació d’aparcaments segurs a prop de l’estació del tren en els municipis que tinguin estació de rodalies, i també als voltants dels centres escolars públics i equipaments esportius municipals.


Publicitat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*