Calella Malgrat de Mar Palafolls Portada Societat

Els centres de la Corporació incorporen la figura del gestor Covid

Els centres de la Corporació incorporen la figura del gestor Covid

Els centres de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva han incorporat la figura del gestor Covid. El gestor Covid és un professional que s’encarrega de fer el seguiment dels casos sospitosos de coronavirus i detectar els seus contactes. Estan repartits a les Àrees Bàsiques de Salut de  Calella i Malgrat-Palafolls, a l’Hospital comarcal Sant Jaume de Calella, als centres sociosanitaris i als centres que la Corporació gestiona a la Selva Maritima.

Roser Anglès, directora mèdica de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, explica que la figura del gestor Covid permet una detecció precoç de la malaltia per part dels contactes:

“Estem convençuts i així està sent de moment que ens permet una detecció més precoç dels pacients que són contactes i ens permet actuar abans de que tinguem els pacients ja positius. Actuem abans que el pacient desenvolupi clínicament”.

El gestor Covid també informa el pacient sobre el procediment a seguir. Per exemple, com ha de fer l’aïllament fins a tenir els resultats, i com obtindrà aquests resultats a través de La Meva Salut. En el cas que es confirmi el positiu, el gestor Covid s’encarrega també d’explicar al pacient com ha de fer l’aïllament domiciliari, així com el seguiment dels seus símptomes. Els contactes detectats pel gestor Covid es traslladen a l’equip de seguiment de contactes , qui s’encarrega de trucar los i explicar los el procés a seguir.


Publicitat

El personal que s’encarrega de portar a terme les funcions de gestor Covid és personal propi de la Corporació que ha rebut formació específica del Departament de Salut. De moment se n’han format gairebé una desena de professionals per a tots els centres, una xifra que es preveu es pugui ampliar si és necessari.

Els centres d’atenció primària ja compten amb aquesta figura des de la passada setmana, mentre que als hospitals i als centres sociosanitaris s’ha
posat en marxa aquest passat dilluns.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*