La Selva Portada Societat

Els alcaldes de la Selva demanen un canvi legislatiu per fer front als robatoris

Trobada dels alcaldes de la Selva amb Interior i comandaments policials al Consell Comarcal. Foto: laselva360

És necessari un canvi legislatiu, amb penes més contundents i procediments judicials més àgils per tal de fer front a l’onada de robatoris que pateix la Selva des de fa uns mesos. Aquesta és la principal conclusió a la que han arribat els alcaldes selvatans que aquest dimarts han mantingut una reunió al Consell Comarcal de la Selva amb el Director Territorial d’Interior, Albert Ballesta, i responsables municipals.
El president del Consell Comarcal i alcalde de Caldes de Malavella, Salvador Balliu, ha explicat que “el gran problema és que la legislació no ens protegeix”.

“El gran problema que té la societat és que la legislació no ens protegeix. Es fan moltes detencions però la llei és flexible. Entren per una porta i surten per l’altra. És el que hem constatat i és també la sensació que tenim els alcaldes”.

Balliu, ha explicat que “s’ha pogut constatar que els lladres venen d’altres països, on les penes per entrar en un domicili són més dures que aquí, i tenen una gran facilitat per moure’s”. “També hem pogut constatar que són lladres especialitzats”, ha afegit.
Respecte a les demandes de càmeres de vigilància, el president del Consell Comarcal ha explicat que “són una bona cosa i compleixen la seva tasca però la majoria de lladres que són detinguts no acaben entrant a la presó”.

“Hem comprovat que les càmeres són una bona cosa i les estem posant a tots els municipis. Els Mossos també fan la seva feina i després de molta tasca d’investigació, quan s’aconsegueix posar els lladres davant de la justícia -que és flexible i amb jutjats col·lapsats- finalment es deixen en llibertat amb càrrecs i no acaben ingressant a la presó.”


Publicitat

Per la seva banda el Director Territorial d’Interior, Albert Ballesta, també ha defensat la mà dura contra els lladres.

“L’anàlisi de tot plegat és que necessitem un canvi legislatiu. La pena de robatori amb força a domicili a l’Estat espanyol és de dos anys. Per penes de dos anys moltes vegades no s’arriba a entrar a presó. Però per arribar a una pena de dos anys s’ha de fer tot un procés per demostrar que les persones acusades són els autors coneguts i segurament amb un delicte no n’hi ha prou, han de ser més. A més, la llei de procediment criminal no és àgil a l’hora d’agrupar casos”.

Entre les mesures que es portaran a terme de manera immediata hi ha el reforç policial a la Selva interior però Ballesta ja ha advertit que quan la situació es normalitzi els efectius tornaran a ser els mateixos.
Per altra banda, pel divendres 1 de febrer les associacions de veïns de Sils i l’Ajuntament han convocat una concentració davant del consistori per demanar més seguretat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*