La Selva Portada Societat

El món local protesta per la sentència del procés

Ajuntament de Santa Coloma de Farners

Diversos Ajuntaments de la Selva i també el Consell Comarcal han anunciat la suspensió de l’activitat institucional i la convocatòria de plens extraordinaris en les properes hores com a rebuig a la sentència comdemnatòria del Suprem contra els impulsos de l’1 d’octubre.
El Consell Comarcal de la Selva ha convocat un ple extraordinari per debatre una moció de rebuig demà a la tarda mentre que Hostalric el celebrà aquest vespre i la Diputació de Girona també ha convocat un ple extraordinari i urgent per demà dimarts a migdia. Caldes de Malavella també ha convocat un ple extraordinari per aquest vespre.
De fet, la convocatòria de plens extraordinaris a les administracions locals és una proposta de l’Associació Catalana de Municipis per la Independència (AMI) i de l’Associació Catalana de Municipis (ACM). Les dues entitats també han confirmat un acte de protesta del món local a Barcelona previst per al proper 26 d’octubre.
L’alcaldessa de Santa Coloma de Farners, Susagna Riera, ha expressat la seva indignació per la sentència.

“Estem indignats. Per més que es deia que aniria per aquí ara quan ho veus et quedes desangelat. Pensem que és una mostra de manca de respecte i de democràcia i de falta als drets humans bàsics. Hem de rebutjar-la amb tota la força que poguem i aquí el municipi està totalment d’acord”.

Per la seva banda, el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, ha qualificat tot el procés judicial de “comèdia” i ha dit que la sentència “ja ens la esperàvem i és una barbaritat perquè aquesta gent l’única cosa que ha fet ha sigut obeir al poble”.
Altres accions de protesta contra la sentència del Procés són les concentracions que s’han viscut entre mig matí i migdia a poblacions com Santa Coloma de Farners o Sils. La carretera C-63, per altra part, ha estat tallada a l’alçada de Santa Coloma i a Anglès. A partir de les vuit del vespre hi ha previstes més concentracions.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*