Maresme Portada Referèndum 1-O Societat

El món local mostra el seu rebuig per la sentència del Procés

Pancarta llibertat Ajuntament Arenys

Ajuntaments de la comarca i Consell Comarcal del Maresme han mostrat aquest dilluns el seu rebuig per la sentència del Tribunal Suprem contra els impulsors del referèndum d’independència de l’1 d’octubre.

Les protestes institucionals han consistit en la suspensió de l’activitat política de les corporacions, moltes de les quals han emès comunicats de rebuig a la sentència, com és el cas d’Alella, Arenys de Mar o Sant Andreu de Llavaneres, entre altres.

L’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, ha dit que “és evident que rebutgem aquesta sentència. No s’ha fet justícia sinó venjança. Es veu que la unitat de la pàtria està per damunt de qualsevol cosa, també del dret penal. De cap de les maneres han volgut entendre els valors que representa la democràcia en el segle XXI”.

Per la seva banda, el Consell Comarcal del Maresme també ha suspès l’activitat institucional com a senyal de protesta i ha emès un comunicat de rebuig a la comdemna en el que “crida a la ciutadania del Maresme a exercir els seus drets fonamentals de protesta, manifestació, reunió i llibertat d´expressió atès que aquesta sentència ens condemna a totes i tots els demòcrates”. En el mateix sentit s’ha expressat el president de l’ens comarcal, Damià Calvet.


Publicitat

Alguns Ajuntaments, per altra banda, han convocat plens extraordinaris per debatre una moció de rebuig impulsada per l’AMI i l’AMC, que ja han avançat que pel dia 26 d’octubre s’ha convocat una jornada de protesta del món local a Barcelona. En altres poblacions hi ha convocades concentracions a partir de les vuit del vespre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*