Maresme Portada Referèndum 1-O

El Maresme recorda el referèndum de l’1 d’octubre

Votant al referèndum de l'1 d'octubre a Sant Vicenç de Montalt. Foto: JLV

Fa un any va tenir lloc el referèndum d’autodeterminació impulsat per la Generalitat de Catalunya. Va ser una nova jornada en la que l’independentisme va tornar a exhibir la seva força mobilitzant a més de 2.300.000 persones a tot el país per anar a votar.

Va ser una jornada que també ha passat a la història, malauradament, per les càrregues policials dels efectius de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil que el govern de Mariano Rajoy va enviar a Catalunya. Al Maresme, aquestes actuacions policials són especialment recordades a Sant Iscle de Vallalta, Sant Cebrià de Vallalta i Dosrius, on la policia va irrompre als col·legis electorals i va aconseguir retirar urnes. També hi ha haver nombrosos ferits.

Al Maresme, la tensió també es va deixar notar abans i després del referèndum a Pineda de Mar i Calella, donat que alguns establiments hotelers d’aquestes poblacions allotjaven part del contingent policial estatal. La polèmica va esclatar dies després quan es va acusar l’alcaldessa Montserrat Candini d’amenaçar els propietaris dels hotels si no feia fora els policies. Finalment, el contingent policial va haver de marxar.

Per recordar tot el que va passar al voltant de l’1 d’octubre del 2017, al Maresme s’han organitzat diverses activitats. Ahir diumenge els Motards Independentistes van recòrrer Sant Iscle de Vallalta i a partir de les set del vespre es van convocar concentracions davant dels col·legis electorals de l’any passat. Per aquest dilluns al migdia també hi ha convocada una aturada a tot el país a les dotze del migdia.


Publicitat

Per altra banda s’han preparat exposicions per recordar el referèndum a diverses poblacions de la comarca com, per exemple, a Cabrils o Sant Iscle de Vallalta. A Cabrils, l’exposició porta el nom de “Llum als ulls i força al braç” està organitzada pel Museu de Cabrils i es pot visitar fins el 4 de novembre. A Sant Iscle de Vallalta l’exposició s’inaugura aquest dilluns a dos quarts de vuit al Casal. Porta per nom “Fem memòria” i es podrà veure fins el proper cap de setmana.

Cues per votar al referèndum de l'1 d'ocubre a Malgrat de Mar
Cues per votar al referèndum de l’1 d’ocubre a Malgrat de Mar
Cues per votar al referèdum de l'1 d'octubre al Centre Cívic de Sant Vicenç de Montalt. Foto: JLV
Cues per votar al referèdum de l’1 d’octubre al Centre Cívic de Sant Vicenç de Montalt. Foto: JLV
Cues per votar al referèndum de l'1 d'octubre a Sant Vicenç de Montalt. Foto: JLV
Cues per votar al referèndum de l’1 d’octubre a Sant Vicenç de Montalt. Foto: JLV
Votant al referèndum de l'1 d'octubre a Sant Vicenç de Montalt. Foto: JLV
Votant al referèndum de l’1 d’octubre a Sant Vicenç de Montalt. Foto: JLV
navigate_before
navigate_next

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*