Blanes Portada Turisme

El Jardí Botànic Marimurtra continua creixent en visitants

Visitants del Jardí Botànic Marimurtra de Blanes. Foto: Fundació Carl Faust.

El Jardí Botànic Marimurtra de Blanes ha rebut durant el 2018 un total de 123.068 visitants. Aquesta xifra representa un increment de 1.054 persones respecte al 2017, quan es va registrar la millor dada de visitants des de l’any 2003. De tots els visitants que ha rebut el Marimurtra durant l’any 2018, la majoria -gairebé 116.000- han visitat el jardí botànic; 1.421 van assistir a algun esdeveniment privat; 4.788 van ser escolars i la resta assistents als concerts de Les Nits de Marimurtra, que tenen lloc a l’estiu.
Des de la Fundació Carl Faust, propietària i gestora del jardí, han fet una valoració molt positiva d’aquestes xifres “en un context de recuperació del sector turístic català i de la Costa Brava” segons expliquen en una nota de premsa.
El mes d’agost ha estat el de més afluència: gairebé un 18% dels visitants de tot el 2018 han anat al jardí botànic durant aquest mes. Tot i això, des de la Fundació Carl Faust expliquen que es comença a percebre una lleugera desestacionalització cap al segon trimestre de l’any, entre els mesos de març i juny.
Per nacionalitats, els francesos continuen sent el públic més nombrós que visita el Marimurtra: un 25%. El 20% dels visitants són catalans i la resta es reparteix entre visitants de la resta de l’Estat i els d’origen alemany, polonès, britànic, holandès, belga i rus.
Per aquest 2019, els objectius són continuar treballant per desestacionalitzar l’activitat turística del jardí mantenint les xifres de visitants anuals. El jardí botànic Marimurtra està classificat com a Bé Cultural d’Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya.

Maria del Mar actuarà a ‘Les Nits de Marimurtra’ d’enguany

Les Nits de Marimurtra d’aquest 2019, el cicle de concerts de petit format que organitza la Fundació Carl Faust al jardí botànic Marimurtra durant el mes d’agost, comptarà amb l’actuació de Maria del Mar Bonet.
Es tracta de la primera actuació confirmada de l’edició d’enguany. La resta d’actuacions es desvetllarà durant un acte que es farà al jardí a la primavera. Els beneficis del cicle de concerts es destinen a finançar els principis fundacionals de la Fundació Carl Faust: la recerca científica en l’àmbit de la botànica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*