Calella Cultura Portada

Calella presenta les activitats de la Fira Renaixentista

Presentació de la Fira Renaixentista de Calella 2021. Foto: Aj. Calella

El cap de setmana del 5 i 6 de juny Calella reviurà el segle XVI i serà l’escenari de la Fira Renaixentista. Així ho han explicat l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, i la tècnica de Fires, Aida Rodés, en roda de premsa.

Fins a 35 expositors recrearan a Calella l’ambient de les places i els mercats artesanals de l’època renaixentista. La plaça de l’Església i la plaça de l’Ajuntament es transformaran per reviure el segle XVI i seran l’escenari on es representarà l’estil de vida propi de la Calella renaixentista. Així, al centre del municipi es podrà gaudir de les cercaviles del grup musical InTrobaVeritas o l’espectacle Katapulten. A més, els infants podran participar de conta-contes i a l’espai s’hi instal·larà una barca pirata i jocs gegants de fusta.

Una de les novetats d’enguany, ha explicat l’alcaldessa, és la gratuïtat de totes les activitats i l’adaptació de la fira a les mesures anti-Covid. Així mateix, la fira també vol donar suport a les associacions i empreses locals: “Volem fer valdre el segell artesanal fet a la nostra ciutat”, ha dit Candini.

Mesures de seguretat anti-Covid

Per a fer-ho possible, s’acotaran els recintes de parades i activitats lúdiques i hi haurà control d’aforament i d’accessos. En aquest sentit, la tècnica de Fires, Aida Rodés, ha anunciat que tant la plaça de l’Ajuntament com la plaça de l’Església seran “recintes acotats amb aforament i control d’accessos”. Activitats com la visita a la tradicional exposició de Margarida Flaquer, per exemple, també s’adaptaran a la nova normalitat. Així, es podrà visitar l’exposició a través dels telèfons mòbils escanejant un codi QR.

La celebració de la Fira Renaixentista respon a l’adhesió de l’Ajuntament de Calella al manifest Back To Events, que té com a objectiu recuperar i reactivar el sector dels esdeveniments presencials de forma segura. La iniciativa, impulsada per la Cambra de Comerç de Barcelona i Saez Decom, compta amb l’assessorament del doctor Oriol Mitjà.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*