Economia Maresme Portada Societat

Bars i restaurants podran obrir ininterrompudament fins les 17h a partir de dilluns

Escola del Gremi Hostaleria i Turisme de Mataró i Maresme

El sector de la restauració podrà treballar de forma ininterrompuda fins a les 17 hores a partir de dilluns. Així ho ha decidit el Procicat i la nova mesura s’anunciarà en roda de premsa dels departaments de Salut i Interior aquest mateix migdia. Fins ara, els bars i els restaurants podien obrir en dues franges, la d’esmorzar, de 7.30 a 10.30, i la de dinar, de 13 a 16.30.

Ara s’ha decidit eliminar el descans que hi ha pel mig i ampliar mitja hora més, fins a les cinc de la tarda. El Govern ja va anunciar que aniria donant més aire poc a poc als diferents sectors. Aquest dilluns ja van obrir centres comercials i grans establiments entre setmana.

Recuperació de la presencialitat a les universitats

D’altra banda, el Procicat ha aprovat la recuperació gradual de les classes presencials a la universitat amb un 30% d’aforament, la recuperació del lleure i les extraescolars per als àmbits de Secundària, FP i Batxillerat, així com de les competicions d’esport federat per a majors de 16 anys. A més, es permeten més de dues bombolles en les reunions de sis i també es reprenen les activitats als centres cívics per a majors de 60 anys, amb un màxim de sis persones i a l’aire lliure. També ha decidit obrir els vestidors als gimnasos, i museus i biblioteques podran celebrar actes culturals.

Les mesures entraran en vigor dilluns i duraran de moment set dies.


Publicitat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*