Economia Maresme Portada

L’atur puja al Maresme per segon mes consecutiu

Atur Maresme

Segon mes seguit de pujada de l’atur al Maresme. Durant el setembre, l’atur ha augmentat un 1,92% . Aquesta xifra és superior a la mitjana catalana -amb un augment del 0,32%- i totalment diferent del comportament de les xifres d’ocupació a la província de Barcelona, on l’atur ha baixat un 0,80%. Per contra, en la comparativa interanual, al Maresme ara hi ha un 1,58% menys de persones aturades que fa any.

Amb aquest augment la taxa d’atur comarcal se situa en l’11,77%, també per sobre de les xifres de la província i del conjunt de Catalunya. En números absoluts, 23.649 persones estan inscrites a les oficines d’ocupació del Maresme.

El Report d’Atur que elabora mensualment l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme revela que l’atur ha augmentat en tots els sectors d’activitat, excepte a la construcció, on ha baixat un 1,29%. Per contra, en la comparativa interanual, l’atur ha disminuït en tots els sectors i només s’ha registrat un increment entre el col·lectiu de persones sense ocupació anterior.

Per altra part, es continua constatant que l’atur al Maresme afecta principalment les dones. Un 58% de les persones demandants de feina són dones tot i que aquest mes l’atur ha augmentat més entre els homes (3,47%) que entre les dones (0,82%).


Publicitat

Comportament desigual per municipis

Pel que fa al comportament per municipis, a 13 poblacions de la comarca s’han registrat baixades de l’atur trencant així la tendència a l’alça de la desocupació. Es tracta d’Arenys de Mar, Arenys de Munt, Dosrius, El Masnou, Montgat, Premià de Mar, Sant Iscle de Vallalta, Sant Pol de Mar, Sant Vicenç de Montalt, Teià, Tiana, Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar. A Premià de Dalt no hi ha hagut cap variació.

Els municipis del Maresme que tenen més atur -per sobre del 14%- són Pineda de Mar, Sant Cebrià de Vallalta, Santa Susanna i Tordera. Els que menys .per sota del 7%- són Tiana, Alella i Cabrera de Mar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*