Economia La Selva Portada

L'atur baixa a la Selva en gairebé 700 persones durant el juny

Les dades sobre l’ocupació a la comarca de la Selva han estat positives. Un total de 684 persones han trobat feina a la comarca durant el mes de juny segons les dades facilitades per l’Observatori del Treball i Model Productiu del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.
L’efecte de la temporada d’estiu ha tingut molt a veure en aquest descens de l’atur a la comarca. De fet, les dues poblacions que han registrat descensos més significatius en la desocupació han estat Blanes, amb 280 aturats menys que el mes anterior, i Lloret de Mar, on la desocupació ha baixat en 199 persones. Altres municipis amb descensos significatius de l’atur han estat Santa Coloma de Farners (-31); Caldes de Malavella (-23); Sant Hilari Sacalm (-23); Breda (-22); Anglès (-20) i Tossa de Mar (-20).
En ccanvi l’atur ha augmentat lleugerament a Brunyola (1) i Riells i Viabrea (1). Per la seva part a Massanes, Osor i Riudellots de la Selva l’atur ha augmentat en 2 persones cadascun. A Hostalric i Susqueda no hi ha hagut cap variació.
Ara mateix hi ha un total de 7.404 persones a la comarca de la Selva que no tenen feina. La població amb més persones aturades és Blanes, amb 2.101 persones sense feina i la que menys Susqueda, amb 2 aturats.
La dada d’atur registral al març d’enguany (últim mes del que es tenen dades) és del 12,63%.  La taxa d’atur registral mesura la relació existent entre l’atur registrat i una aproximació a la població activa registrada, que es calcula com a suma de l’atur registrat i la població de 16 a 64 anys afiliada a la Seguretat Social resident en el territori considerat. Aquest valor és diferent de la taxa d’atur convencional.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*