Mataró

Arriba el projecte A-porta contra la pobresa energètica a Rocafonda

El projecte A-porta engega motors a Rocafonda per apoderar el veïnat contra la pobresa energètica. El projecte, promogut per la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC), ja ha començat a desplegar-se a 500 habitatges de Rocafonda -el setè barri de Catalunya on aterra.

Des del passat 9 d’octubre, 10 picaportes estan picant a 500 habitatges de Rocafonda per tal de donar consells sobre el consum. Aquest grup de picaportes està format per veïns del mateix barri que informen dels recursos que es disposen per a exercir un consum d’energia responsable. Així, expliquen com adequar les llars al fred i a la calor amb solucions de baix cost i com entendre i reduir les factures de subministraments bàsics. L’objectiu, doncs, és convertir els veïns en protagonistes del seu propi consum.

El grup de veïns i veïnes que fan el porta a porta són persones referents i conegudes al barri, de diferents orígens i ètnies i representatives de la diversitat. Totes elles han estat contractades per 25 hores mensuals, formades i coordinades per la CONFAVC.

Els i les picaportes del barri, que són de Magreb, Gàmbia, Senegal i Catalunya, visitaran les llars fins al desembre. Després hi haurà un període d’un mes més de treball de les dades i presentació. A més, els picaportes de Rocafonda també faran acompanyament a les persones que ho necessitin a les oficines de les empreses de subministraments bàsics.


Publicitat

L’A-porta en temps de Covid-19

En tot moment, com ja s’està fent a altres barris de Catalunya on s’està desplegant el projecte A-porta, les visites es fan seguint les mesures de seguretat sanitària per la Covid-19: distància física de seguretat, visera transparent amb pantalla amb mascareta quirúrgica o de neoprè homologades i ús de gel hidroalcohòlic. Per això, l’atenció s’està fent des de la porta dels habitatges mantenint sempre la distància d’un metre i mig com a mínim.

Més enllà del porta a porta, es preveu que els i els picaportes assessorin el veïnat a zones comunes dels edificis on pugui haver-hi la distància de seguretat necessària.

Un projecte aplicat arreu de Catalunya

L’aterratge a Rocafonda és el setè del projecte A-porta des que va començar a Ciutat Meridiana el 2016. Des de llavors, el projecte d’acompanyament porta a porta s’ha desplegat a Barcelona, Tarragona, Reus, Santa Coloma de Gramenet i Sabadell. Es calcula que s’han atès unes 12.000 persones.

Marina Alaminos

Recent Posts

Neix marina360, el portal de continguts digitals de Ràdio Marina

marina360 és el nom resultant de la integració de tres60.cat en l'estructura empresarial de Ràdio…

2 years ago

Nou cicle de tallers per a persones emprenedores a Santa Coloma de Farners

Aquesta setmana -dimecres concretament- comença el nou cicle de tallers adreçats a emprenedores i emprenedors…

2 years ago

Podcast notícies360 del divendres 14/01/2022

Escolta-ho aquí: Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L'enviem cada dia a…

2 years ago

Blanes, Lloret i Tossa suspenen per segon any consecutiu el Carnaval de la Costa Brava Sud

Aquest 2022 tampoc hi haurà Carnaval de la Costa Brava Sud per la pandèmia. Ho…

2 years ago

Diverses famílies de blocs de pisos ocupats de Santa Coloma critiquen que se’ls ha tallat la llum ‘sense cap avís’

Diverses famílies de blocs ocupats a Santa Coloma de Farners critiquen que se'ls ha tallat…

2 years ago

L’aeroport de Girona podria arribar als 7 milions de passatgers amb l’estació de l’AVE

Passatgers arribant a l'aeroport de Girona. Foto: Aleix Freixas/ACN El nou pla director de l'aeroport…

2 years ago