Arenys de Mar Cultura Destacats Portada

Arenys de Mar aprova el projecte de la nova biblioteca a les Clarisses

Projecte de la nova biblioteca a Arenys de Mar. Foto: Aj. Arenys de Mar

El Ple municipal d’Arenys de Mar ha aprovat el projecte executiu de la futura biblioteca d’Arenys a l’antic convent de les Clarisses. L’obra de la nova biblioteca s’estructura sobre els murs de l’antic convent i proposa nous espais i noves cobertes.

Arenys de Mar ha aprovat el projecte executiu de la futura biblioteca a l’antic convent de les Clarisses. Es tracta d’una reordenació d’espais que no només afecta l’actual edifici de les Clarisses i el seu entorn, sinó a tota la rodalia; és a dir, entre la Riera, l’edifici Xifré i el parc de Lurdes. La zona, a més, tindrà tota una interconnexió de vials passos i jardins. El regidor de Cultura, Josep Maria Pruna, ha presentat el projecte i ha destacat la transformació urbanística “i la nova centralitat” que la biblioteca generarà a la vila.

L’obra de la nova biblioteca recupera els murs de l’antic convent i proposa nous espais i noves cobertes. El projecte preveu diversos nivells i plantes on s’organitzen els espais d’atenció al públic, aules d’estudi i lectura, espais de treball, arxiu i despatxos. El nou edifici acollirà el Centre Salvador Espriu, actualment situat a l’edifici Sert, i també podrà dedicar tot un espai de consulta i treball amb els fons d’autors locals.

Aprovació al ple municipal d’abril

L’aprovació del projecte executiu de l’obra de la biblioteca és el pas previ a la licitació de l’obra, així com un tràmit per a demanar subvencions d’altres administracions, que s’exploraran al llarg dels propers mesos. Al ple d’aquest abril el grup municipal socialista ha votat a favor del projecte, però ha criticat que se’ls hagi demanat poca opinió. Per la seva banda, Estanis Fors, portaveu de Junts per Arenys, ha manifestat el seu suport al projecte de la biblioteca a les Clarisses i ha destacat la renúncia a l’opció que havien defensat fins ara d’ubicar-la al Calisay. Amb tot, ha definit la seva votació com “una abstenció positiva per fer un futur sí rotund”.


Publicitat

L’alcaldessa Annabel Moreno i el regidor de Cultura Josep M. Pruna ja van tenir una reunió sobre el finançament de la futura biblioteca d’Arenys de Mar amb el diputat de Cultura, Joan Carles Garcia, el coordinador de l’Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona, Jordi Roca, la gerent de la xarxa de Biblioteques municipals, Marta Cano, i la directora de la Biblioteca d’Arenys, Muntsa Abad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*