Maresme Mataró Portada Societat

L’AECC-Catalunya contra el Càncer busca voluntaris per l’Hospital de Mataró

L’AECC-Catalunya contra el Càncer de Barcelona (AECC) ha iniciat una cerca de voluntaris per l’Hospital de Mataró. Després d’obrir la seva delegació comarcal al Maresme fa gairebé un any, aquesta associació ha impulsat aquest projecte per tal de millorar la qualitat de vida i l’ingrés hospitalari dels pacients i familiars maresmencs.

Els membres de l’AECC fa dos mesos que estan immersos en un procés de capacitació i selecció de voluntariat. Tothom que vulgui ajudar i disposi de tres hores setmanals al matí pot posar-se en contacte amb la coordinadora de l’Equip Voluntariat Hospitalari, Melanie Cantero. Els candidats rebran una formació prèvia i hauran de passar un procés de selecció.

Melanie Cantero ens dóna alguna pista sobre el perfil de voluntari que busquen i afirma que han rebut al voltant de 60 sol·licituds de voluntariat:

”Hem rebut en total com unes 50 o 60 trucades i correus electrònics de persones interessades pel nostre programa de voluntariat. Presencialment hem realitzat aproximadament unes 30 entrevistes. Demanem que els voluntaris no estiguin en procés de malaltia ni de dol, que siguin majors d’edat i que es comprometin a poder realitzar la seva tasca mínimament durant un any”.

Els voluntaris són de vital importància en l’àmbit hospitalari. No només acompanyen al pacient sinó que la seva feina va molt més enllà.


Publicitat

La coordinadora de l’Equip Voluntariat Hospitalari explica més a fons el seu rol:

“La funció dels voluntaris és acompanyar i donar suport emocional al pacient i a la seva família. El pacient és qui està ingressat però és un conjunt, no podem obviar el seu entorn. D’altra banda, ajuden i relleven al cuidador principal, que sol fer llargues estades a l’hospital. El voluntari permet alliberar al familiar cuidador. Per últim, també fan funcions d’entreteniment a petició del pacient, per exemple jugar al dominó o pintar mandales.”

Fins ara l’acollida de la proposta està tenint molt d’èxit i des que va començar el projecte al juliol molta gent ha volgut involucrar-s’hi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*