Maresme Política Portada

La CUP demana que s’aturi el projecte de dragatge de platges del Maresme

La CUP ha presentat una moció al Ple del Consell Comarcal del Maresme -que tindrà lloc aquest dimarts- amb una proposta per aturar el projecte de dragatge de platges del Maresme. També demanen la creació d’una taula de treball interdisciplinar per debatre sobre aquesta qüestió.

En concret, el text de la moció que el grup de la CUP presenta al Ple del Consell Comarcal del Maresme demà, dia que tindrà lloc el relleu al capdavant de la presidència de l’ens comarcal, proposa una moratòria del “informe técnico de estrategia de actuación en el Maresme” que té sobre la taula el Ministerio de Agricultura y Pesca, Alimentación y Medio Ambiente. Aquest projecte preveu la construcció de 23 espigons de 130 metres cúbics cadascun i el moviment de 5.300.000 metres cúbics de sorra.

També demanen que s’aturin els moviments de sorra entre les platges de la comarca -dragatge- i argumenten que totes aquestes actuacions no serviran per res ja que amb els temporals la sorra tornarà a desaparèixer. Denuncien, per altra banda, que “regenerar platges amb la draga, és una obra pública molt costosa, opaca, sense cap control posterior, efímera i que algú la cobra”.

Taula de treball com a alternativa al dragatge de platges del Maresme

La moció de la CUP també proposa la creació d’una taula de treball interdisciplinar que prengui decisions sobre el dragatge de platges del Maresme que singuin vinculants per al Consell Comarcal. Aquesta taula hauria de comptar amb diversos representats, com alcaldes i altres càrrecs electes, tècnics municipals, representats de la societat civil, universitats, pescadors, usuaris i agents turístics entre altres.


Publicitat

Per altra part, en un comunicat de premsa, la CUP del Maresme dóna suport a la Plataforma Preservem el Litoral del Maresme i a d’altres iniciatives “compromeses amb la preservació del litoral” i demanen que els ports de la comarca facin el bypass de sorres, que es doni suport a les demandes del sector pesquer i que s’acabi la sobreexplotació dels aqüífers de la Tordera.

Des de la CUP també demanen una reflexió sobre els usos de la platja, sobretot pel que fa a la construcció arran de mar. “Hem d’entendre que a tot arreu no hi pot haver platja”, diuen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*