Economia Maresme Portada

Esport i Feina del Maresme: una aposta pel turisme esportiu

Presentació del projecte Esport i Feina del Maresme

La presentació del projecte, que ha estat batejat amb el nom de Esport i Feina del Maresme i que impulsen el Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme, la Diputació de Barcelona i el Consell Comarcal del Maresme, evidencia l’aposta de la comarca del Maresme per convertir-se en destinació esportiva de referència. La presentació s’ha dut a terme a la seu social del Club Nàutic de Sant Andreu de Llavaneres.

El projecte Esport i Feina del Maresme estarà coordinat per una taula de treball i es desenvoluparà al llarg de quatre fases. Des del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme expliquen en una nota de premsa que el projecte comptarà amb el suport directe dels diferents agents territorials del sector com són clubs esportius o empreses de gestió i serveis esportius.

Els objectius principals són promocionar la pràctica de l’esport entre la ciutadania, afavorir la inserció laboral entre els joves i posar en marxa diferents projectes esportius a nivell supramunicipal a través de la col·laboració entre els sectors públic i privat.

A banda de la consolidació de la destinació maresmenca com a espai per la pràctiva esportiva, un altre dels objectius principals és aprofitar la infraestructura dels equipaments esportius existents al Maresme per tal de treure un major rendiment i optimitzar el seu ús. Això es farà a través d’una oficina comarcal que s’habilitarà per a tal fi.


Publicitat

Esport i Feina del Maresme: primers passos

La primera fase ha estat l’elaboració d’un mapa d’equipaments, establiments i esdeveniments esportius del Maresme. La comarca compta actualment amb 105 espais potencials per a la pràctiva esportiva. Hi ha una cinquantena de clubs esportius, 42 empreses de gestió i serveis esportius, 227 centres privats i empreses del sector i 73 allotjaments amb Segell de Destinació Turística Esportva, dels quals 23 estan acreditats amb el segell de Turisme esportiu de l’Agència Catalana de Turisme.

També s’han creat diverses taules de treball i s’han fet entrevistes a diversos agents del món acadèmic, empresarial i de l’administració.

El següent pas és la constitució d’una taula de treball en la que estiguin representats els sectors públic i privat. La seva feina serà recollir propostes, valorar els recursos existents i generar sinergies i projectes que afavoreixin el turisme esportiu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*