Cultura Sant Andreu de Llavaneres

Tot a punt per a la festa major de La Minerva de Llavaneres

Una imatge de la festa major de La Minerva de Llavaneres de l'any passat. Foto: Ajuntament

La festa major de La Minerva de Llavaneres, que tindrà lloc del 13 al 16 de juliol, gairebé és a punt.  En una nota de premsa de l’Ajuntament el regidor de Cultura i Festes de Sant Andreu de Llavaneres explica que “l’estiu és ple d’actes i esdeveniments de juny a setembre però la Festa Major de La Minerva és un referent inqüestionable com a punt de trobada”.

La festa major de La Minerva de Llavaneres d’enguany ve carregada d’un programa replet d’activitats per a tots els gustos. La festa començarà el divendres dia 13 amb el pregó que tindrà lloc a la plaça de la Vila i que enguany anirà a càrrec de Tona Devesa. Tot seguit, es farà la sonada d’inici de festa major i s’estrenarà la partitura musical del Ball de Gegants, que ha estat composada pel musicòleg mataroní Pol Ducable i que serà interpretarà per la banda de músics de La Minerva 2018 amb l’acompanyament dels grallers i Els Batubanyuts d’El Casal de Llavaneres, els alumnes de l’Escola Municipal de Música i altres músics locals. El parc de Ca l’Alfaro serà l’altre focus d’activitat a partir de les nou del vespre, amb un sopar popular que comptarà amb l’actuació del Combo de l’Escola Municipal de Música Llavaneres.

El dissabte 14 serà el moment de la cercavila amb els gegants i les colles d’Argentona, Castellcir, la Colla de l’Ocellaire (Barcelona), El Masnou, Prats de Lluçanès, Ripoll, Vidreres, Escola Jaume Llull i Sant Andreu de Llavaneres. Dissabte al vespre es farà la plantada del bestiari a la plaça de la Vila, el correfoc de Festa Major amb el Ball de Diables Atabalats de Cerdanyola (Mataró), els Diables de les Corts (Barcelona), El Gall de Ripoll, L’Abraxas (Palau-solità i Plegamans) i Els Banyuts de Llavaneres.

Els castellers també tindran el seu protagonisme a la Festa Major de La Minerva de Llavaneres amb una demostració de la colla castellera dels Capgrossos de Mataró. Just després, les Havaneres agafaran el protagonisme a la platja del municipi.


Publicitat

La música també té el seu espai. Per un costat la festa major acull les Llavarraques, que enguany oferiran l’actuació dels grups Atupa, Pirat’s Sound Sistema i els dj Hochi i Uri Farré al parc de Ca l’Alfaro. Dins el programa d’activitats hi ha prevista també l’actuació del grup Hotel Cochambre i l’Orquestra Malavella.

Altres activitats previstes són la Xeringada infantil i la Festa de l’Escuma, el Gas Quiet Market al Port Balís. el XX Campionat de Festa Major a l’Escola de Golf i les partides ràpides d’escacs. La festa major de La Minerva de Llavaneres s’acabarà amb el tradicional castell de focs artificials.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*