Economia Maresme Portada

Nova baixada de l’atur al Maresme

Atur Maresme

L’atur al Maresme ha tornat a experimentar una baixada durant el mes de juny. Gairebé 1.000 persones han abandonat les llistes de demandants d’ocupació segons el report mensual que elabora l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme. Segons aquest anàlisi, la baixada de l’atur ha estat generalitzada a tots els sectors econòmics i només quatre municipis maresmencs han experimentat un lleuger increment del nombre de persones desocupades.

Amb el descens del mes de juny, ara al Maresme hi ha 23.442 persones aturades, el que representa un 11,62% de la població activa. En xifres absolutes, la disminució ha estat de 989 persones i en xifres relatives representa un 4.05% d’aturats menys. La baixada s’ha observat en persones dels dos sexes però amb més incidència -com ja és habitual- en el sexe masculí. De fet, del total de persones aturades al Maresme, més de la meitat són dones.

Per sectors econòmics, tots han registrat descensos. L’atur a la indústria ha baixat un 2,68% i a l’agricultura un 6,51%. A la construcció s’ha observat un descens de l’atur del 4,35% i en el dels serveis d’un 4,25%. Per altra part, en el col·lectiu SOA (sense ocupació anterior) el descens ha estat del 3,78%.

Per municipis, a Malgrat de Mar i Santa Susanna és on l’atur ha baixat durant el mes de juny de forma més destacada. A Malgrat, el descens ha estat del 10,77% i a Santa Susanna del 10,19%. Per contra, a Arenys de Munt, Cabrils, Caldes d’Estrac i Tiana, s’han registrat lleugers increments.


Publicitat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*