Economia

1,2 milions de turistes van visitar el Maresme l’any passat

L’any passat el Maresme va rebre la visita d’1,2 milions de turistes, la xifra més alta de tota la demarcació de Barcelona, només superada per la ciutat de Barcelona. Són xifres que ha facilitat la Diputació de Barcelona en el seu informe “Activitat turística de la Destinació Barcelona”. El turisme de sol i platja continuen sent els principals atractius de la comarca del Maresme, segons l’informe de la Diputació, tot i que en els darrers anys des del territori es treballa per diversificar l’oferta i aconseguir la desestacionalització de l’activitat turística.

L’informe destaca que el 56,6% dels turistes que van visitar el Maresme l’any 2016 eren estrangers mentre que el 41,2% provenien de la resta de l’Estat. Per nacionalitats, el 40% de visitants van ser espanyols, el 18,3% anglesos i un 12,1% francesos. L’informe de la Diputació de Barcelona també assenyala que la tipologia de turista que va visitar el Maresme l’any passat correspon a una família amb fills o no, que va venir per passar-hi les vacances d’estiu, amb una estada mitjana de set nits, mentre que a la demarcació de Barcelona és de 4,9 nits.

El turista tipus que va visitar les poblacions del Maresme durant l’any passat va arribar majoritàriament en vehicle propi -cotxe o moto- i es va decantar per l’hotel com a principal establiment per allotjar-se. Per altra part, més de la meitat dels turistes van visitar el Maresme l’any passat per primera vegada però també destaca el fet que un de cada quatre repeteixi l’experiència per quarta vegada o més.

En declaracions a Ràdio Pineda, el president del Gremi d’Hostaleria del Maresme, Jordi Noguera, ha valorat molt positivament aquestes xifres  i les vincula en bona part “al compromís de l’empresariat a través d’una inversió continuada als seus establiments”.


Publicitat

Notícies relacionades

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*