Referèndum 1-O

El ‘Sí’ a la independència s’imposa al Maresme amb un suport del 91,67%

Resultats del referèndum

Una setmana després del referèndum d’autodeterminació de l’1 d’octubre, la Generalitat de Catalunya ha fet públics els resultats oficials de la consulta. En el document, el govern aclareix que els resultats són en base a “paperetes verificades i no segrestades”.

Al Maresme, el ‘Sí’ a la independència de Catalunya ha obtingut un suport del 91,67% del total de vots emesos mentre que la opció del ‘No’ només ha estat escollida per un 5,95% dels votants. La resta són vots nuls i en blanc. Destaca, per altra part, l’absència de resultats de Sant Cebrià de Vallalta, una de les poblacions del Maresme que més va patir les accions de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil. La Generalitat explica que els municipis dels que no es tenen dades són aquells en els quals la repressió policial va aconseguir desmantellar l’organització del referèndum en tots els seus col·legis electorals.

Per municipis, la població del Maresme on s’ha registrat un suport més ampli del ‘Sí’ ha estat Òrrius, amb un 97,89%, seguit de Sant Iscle de Vallalta amb un 95,83% i Sant Pol de Mar amb un 95,21%. Les poblacions on l’opció del ‘No’ ha estat més destacada són Montgat (9,43%); Premià de Dalt (7,88%) i Palafolls (7,52%).

El passat diumenge 1 d’octubre estaven cridats a les urnes un total de 318.861 maresmencs i maresmenques. Van votar -de manera efectiva- 149.707 persones, el que representa una participació del 46,95%, més de tres punts per sobre de la mitjana catalana, que es va situar entorn al 43%.


Publicitat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*