Política Portada Referèndum 1-O

CiU i PSC trenquen també a Mataró

CiU i PSC trenquen a Mataró i Sant Vicenç. Foto: Facebook PDeCAT Mataró

Les conseqüències de la celebració del referèndum d’autodeterminació celebrat el passat 1 d’octubre han acabat per dinamitar el pacte que CiU i PSC mantenien a la capital del Maresme.

En el cas de Mataró, l’ombra d’una possible ruptura feia temps que era present a l’equip de govern i, finalment, s’ha acabat de materialitzar amb la sortida del PDeCAT del govern municipal de la capital del Maresme. La ruptura “és una decisió molt meditada, que s’ha pres després d’un procés de reflexió on s’ha tingut en compte l’actitud de l’alcalde Bote davant el Referèndum, i sobretot davant l’actuació violenta de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil”, segons expliquen des del PDeCAT de Mataró a la seva pàgina de Facebook.

A més, els ja exsocis de govern del socialista David Bote es plantegen ara presentar una moció de censura contra l’alcalde, tal com explicat també a través de la seva pàgina de Facebook.

Per altra part, l’alcalde David Bote ha dit que li “sap greu la marxa de CiU del govern municipal en un moment de gran inestabilitat a Mataró, Catalunya i Espanya” i ha anunciat que governarà en solitari amb els seus cinc regidors.


Publicitat

Ruptura amb el PP a Sant Vicenç de Montalt

Tot i que a Sant Vicenç no existia un pacte de govern com a tal -el regidor del PP no tenia responsabilitats de govern- l’acord que mantenien les dues forces polítiques per assegurar la majoria absoluta en el plenari, s’ha trencat.

L’alcalde de Sant Vicenç, Miquel Àngel Martínez, ha explicat al programa de ràdio El Primer Cafè que la ruptura ha estat de mutu acord i que, de moment, governaran en solitari sense descartar possibles aliances amb altres forces del plenari.

En el Ple extraordinari del passat de dijous, el nou regidor del PP, Francesc Guillem, va dir que la seva formació va trencar l’acord de govern ja que el PDeCAT “ha prioritzat el referèndum per sobre dels assumptes de poble”.

Un altre gran pacte entre CiU i PSC que existeix al Maresme és el Consell Comarcal. Aquest pacte va trontollar ara fa uns mesos per la moció de censura contra l’exalcalde socialista de Malgrat de Mar, Joan Mercader, però setmanes després es va ratificar amb algunes modificacions.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*